Jauniešu aktivitāte «Darbs valsts pārvaldē» pārsteidz? Alga būs € 1000

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts kanceleju (VK) pārsteigusi jauniešu aktivitāte reemigrācijas programmā «Darbs valsts pārvaldē»; mēnesī jaunietim plānots maksāt tūkstoš eiro pēc nodokļu samaksas.

Februārī norisinājās pieteikšanās jauniešu reemigrācijas programmai «Darbs valsts pārvaldē», kuras mērķis ir piesaistīt praksei valsts pārvaldē 10 jauniešus. 50 no 143 saņemtajiem pieteikumiem atceļojuši no Lielbritānijas. Kopumā pieteikumi saņemti no jauniešiem, kuri augstāko izglītību ieguvuši 20 valstīs. Populāra studijām bijusi arī Nīderlande (18 pieteikumi), Dānija (16 pieteikumi), Francija (11 pieteikumi) un ASV (deviņi pieteikumi). Viens pieteikums saņemts pat no Taivānas.

«Šis ir negaidīti augsts rādītājs, kas apliecina jauniešu vēlmi atgriezties Latvijā un strādāt tās labā. Programma ir ieinteresējusi Latvijas jauniešus visā pasaulē, jo pieteikumus saņēmām gan no lielākās daļas Eiropas valstu, gan arī no aizokeāna valstīm,» komentēja Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane. Viņasprāt, tas liecina, ka reemigrācijas plāna ietvaros cilvēkiem ir jāpiedāvā ļoti konkrēti atbalsta pasākumi Latvijā – tikai ar tādiem līdzekļiem iespējams sasniegt reemigrācijas plāna mērķi.

Iegūtās aptaujas rezultāti liecina, ka 33% ārzemēs pastāvīgi dzīvo mazāk nekā divus gadus. Divus līdz četrus gadus ārzemēs pavadījuši 29% respondentu, savukārt četrus līdz septiņus gadus - 20% respondentu. 18% jeb 389 no testu aizpildījušajiem lietotājiem norādījuši, ka ārzemēs dzīvo vairāk nekā septiņus gadus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu