«Rīgas satiksme» turpinās sadarbību ar apsardzi kontroles veikšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» (RS) arī turpmāk sadarbosies ar apsardzes firmas darbiniekiem, veicot biļešu kontroli sabiedriskajā transportā, pastāstīja RS pārstāvis Viktors Zaķis. Konkrēts sadarbības termiņš vēl nav zināms. «Martā noteikti, skatīsimies pēc situācijas,» skaidroja Zaķis.

Viņš sacīja, ka sadarbība ar «Koblenz», spriežot pēc pirmā mēneša rezultātiem, izvērtusies pozitīva, mīkstinājusi arī vairāku «asumu varbūtību», tādējādi nodrošinot labvēlīgāku darba vidi RS darbiniekiem.

Cik RS izmaksājuši «Koblenz» pakalpojumi pirmajā mēnesī, vēl neesot aprēķināts.

Veicot biļešu kontroli sabiedriskajā transportā, RS ikdienā piesaista 15-30 apsardzes firmas «Koblenz» darbinieku, par katru no viņiem uzņēmumam maksājot 6,90 eiro stundā, pastāstīja RS vadītājs Leons Bemhens.

Bemhens skaidroja, ka piesaistīt «Koblenz» apsardzes darbiniekus nolemts pēc vairākkārtīgām pasažieru aptaujām. Pasažieri sūdzējušies par nekārtībām transportā, tāpat nereti tikusi apdraudēta RS kontrolieru drošība. Bemhens arī pastāstīja, ka RS maksimāli izmanto uzņēmumam pieejamos Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) resursus, ar ko nav bijis pietiekami kārtības nodrošināšanai transportā.

Pēc Bemhena vārdiem, «Koblenz» darbinieku pienākumi ir nodrošināt normatīvajiem aktiem atbilstošu sabiedriskā transporta lietošanas kārtību, kā arī drošību kontrolieriem. Šie apsardzes darbinieki esot apmācīti, kā rīkoties dažādās nepatīkamās un bīstamās situācijās, un tādos gadījumos viņi operatīvi var sazināties ar RPP, lai izsauktu papildspēkus, kā arī nodrošināt likumpārkāpēja aizturēšanu vai izraidīšanu no transportlīdzekļa. «Cilvēkiem nav jāsamierinās ar neērtībām, tās var būt atsevišķu personu apģērbs, izskats, smakas, uzvedība,» skaidroja RS vadītājs. Reidi kopā ar apsardzes darbiniekiem kalpojot arī, lai preventīvi samazinātu vandalisma riskus.

RS sadarbība ar apsardzes firmu par apsardzes darbinieku palīdzēšanu kontrolieriem, kad tie veic savus darba pienākumus, tika sākta šī gada februāra sākumā kā pilotprojekts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu