Gripas intensitāte samazinājusies par 26%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Gripas intensitāte pagājušajā nedēļā samazinājusies par 26,3%, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) veiktā gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju (AAEI) monitoringa dati.

Monitoringā iekļautajās 67 ģimenes ārsta praksēs reģistrēti 115 klīniskie gripas gadījumi.

Visaugstākā saslimstība ar gripu bija Jūrmalā

– 331,6 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, zemākā Ventspilī 15,4 uz 100 000 iedzīvotājiem, savukārt Daugavpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Rēzeknē un Rīgā gripas intensitāte pārsniegusi 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem. Valstī vidēji reģistrēti 106,9 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, liecina dati.

Vēršanās ambulatorajās iestādēs gripas gadījumos ir palielinājusies tikai bērniem vecumā līdz četriem gadiem, citās vecuma grupās tā samazinājusies.

SPKC pavēstīja, ka pagājušajā nedēļā saņemta informācija par trim nāves gadījumiem, kad pacientiem laboratoriski diagnosticēta gripa. Minētajiem pacientiem bijušas hroniskas saslimšanas - sirds asinsvadu, elpošanas sistēmas, nieru, centrālās nervu sistēmas slimības, onkoloģiskas saslimšanas un cukura diabēts.

Kopš sezonas sākuma kopā saņemti 13 paziņojumi par nāves gadījumiem saistībā ar gripas infekciju.

Neviens no mirušajiem pacientiem šajā sezonā nav bijis vakcinējies pret gripu.

Dati liecina, ka vēršanās ambulatorajās iestādēs AAEI gadījumos samazinājusies par 5,5% un bija vidēji 1093,4 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Augstāka saslimstība nekā vidēji Latvijā bijusi Gulbenē, Rēzeknē un Rīgā.

Vēršanās ambulatorajās iestādēs AAEI gadījumos ir samazinājusies visās vecuma grupās. Visaugstākā tā bijusi vecuma grupā bērniem līdz četru gadu vecumam, kurā konstatēts 5105,2 gadījums uz 100 000 iedzīvotājiem un arī bērniem vecumā no pieciem līdz 14 gadiem, kad konstatēts 3869,2 gadījums uz 100 000 iedzīvotājiem. Viszemākā saslimstība bijusi vecuma grupā no 65 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu