Matīss apstiprina, ka Latgalē varētu tapt televīzijas kanāls krievu valodā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latgalē varētu veidot televīzijas kanālu krievu valodā, šorīt LNT raidījumā «900 sekundes» apstiprināja satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Kopā ar Kultūras ministrijas pārstāvjiem viņš marta beigās viesosies Latgalē, lai saprastu, kādas iespējas ir TV kanāla izveidei.

Ministrs uzsvēra, ka austrumu pierobežas iedzīvotāji pārsvarā dzīvo Krievijas informatīvajā telpā, un «mums ir jāliek kaut kas pretim».

Protams, jauna TV kanāla veidošana Latgalē ir arī jautājums par finansējumu, kas patlaban vēl neesot skaidrs, kā arī par to, kāds būs oriģinālsaturs, skaidroja politiķis.

Jau ziņots, ka Latvijas informatīvās telpas aizsardzībai politiķi Latgalei plāno veidot televīzijas kanālu krievu valodā, 1.martā ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums «De facto». Ministriju pārstāvji esot izskatījuši variantus, kā mudināt Latvijas iedzīvotājus Krievijas kanālu vietā izvēlēties vietējos. Viens no iespējamajiem scenārijiem varētu būt atsevišķa bezmaksas kanāla veidošana Latgales reģionam krievu valodā. Ideju varētu būt piedāvājusi Satiksmes ministrija. Satiksmes ministrs gan šādu informāciju noliedza. Tomēr citu politiķu teiktais norāda - ideja par Latgales kanālu tiešām briest, kaut gan gala lēmums nav pieņemts.

Pēc Latvijas Valsts radio un televīzijas centra aplēsēm, ja izdotos izmantot jau esošo komercuzņēmumu infrastruktūru, jauno bezmaksas kanālu palaišana izmaksātu ap 850 000 eiro. Taču viena kanāla palaišana tikai vienā reģionā nebūtu daudz lētāka.

NEPLP valdes priekšsēdētājs Ainārs Dimants par šo ideju bija skeptisks: «Latgalieši nesapratīs, un mums jau ir signāli, kāpēc Latgalē kanāls tikai krieviski. Ja jau mēs veidojam reģionālo kanālu, tad jau veidosim kanālu arī latviski un latgaliski.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu