Pēc Drošības policijas norādījuma aizliedz biedrības «GVD Baltia» sapulci Kronvalda parkā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ņemot vērā Drošības policijas norādījumus, saskaņā ar likuma «Par sapulcēm, gājieniem un piketiem» normām Rīgas pašvaldība aizliegusi biedrības «GVD Baltia» plānoto sapulci Kronvalda parkā pie Kongresu nama, TVNET informēja pašvaldībā.

Pasākumu bija plānots rīkot laika posmā no 14. līdz 18. martam. Lēmumu par aizliegumu šodien pieņēma Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs pēc tikšanās ar sapulces organizatoriem, Drošības policijas, Valsts policijas un pašvaldības policijas pārstāvjiem.

Pilsētas izpilddirektora rīcībā ir Drošības policijas vēstule, kurā sniegta informācija par biedrības izveidošanu un tās darbības mērķiem, par biedrības līdzšinējo darbību, tajā skaitā par atbalstu starptautiski neatzītām organizācijām un par sākto kriminālprocesu pret pieteiktās sapulces vadītāju.

Policija vērsusi uzmanību uz biedrības publisko paziņojumu nesakritību ar organizācijas realizētajām darbībām, analizējusi pieteiktās sapulces mērķi, kā arī secinājusi, ka

sapulces rīkošana apdraud valsts demokrātisko iekārtu un sabiedrisko drošību.

Motivēts aizliegums kā administratīvs akts sapulces organizatoriem tiks izsniegts šīs dienas laikā.

Jau ziņots, ka biedrība «GVD Baltia» iepriekš izcēlusies, rīkojot ziedojumu vākšanas akcijas separātistiem Austrumukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu