Probācijas dienests pērn veicis valstij miljonu eiro ietaupījumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts probācijas dienesta (VPD) uzraudzībā veiktie piespiedu darbi valstij radījuši teju miljonu eiro ietaupījumu, piektdien žurnālistiem teica VPD vadītājs Mihails Papsujevičs.

Pērn 2014.gadā valstī nostrādāti 510 tūkstoši piespiedu darba stundu.

Kopumā pērn piespiedu darba izpilde organizēta 7188 probācijas klientiem, kuriem piespiedu darba izpildes organizēšana uzsākta 2014.gadā, un tiem, kuriem piespiedu darba izpilde tika turpināta no 2013.gada.

Piespiedu darbs pērn piemērots 44% no visiem VPD klientiem. Kopumā pērn VPD bija 17290 klientu. Papsujevičs norādīja, ka pērn, līdzīgi kā citus gadus, dienesta klientu skaits samazinājies, taču tas nenozīmē, ka dienesta darba apjoms samazinās.

Papsujevičs skaidroja, ka, palielinoties piespiedu darbam, palielinās arī VPD noslodze. Svarīgi probācijas dienesta klientiem arī nodrošināt atšķirīgu vidi no ierastās, tādā veidā mazinot personu vēlmi izdarīt atkāroti izdarīt pārkāpumus.

Probācijas dienests ir radīts, lai sekmētu noziedzības novēršanu valstī, nodrošinātu sabiedrībā izciešamo sodu kvalitatīvu izpildi un koordināciju un atslogotu pārējo tiesību aizsardzības iestāžu darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu