«Eurostat»: Latvijā lielākais sieviešu īpatsvars vadošos amatos ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā 44% vadošo amatu ieņem sievietes, kas ir lielākais īpatsvars starp Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» dati par 2013.gadu. Latvijā sievietes veido arī lielāko daļu no nodarbinātajiem - 51% no strādājošajiem, kas arī ir augstākais īpatsvars starp ES valstīm.

Visās trīs Baltijas valstīs strādājošo sieviešu īpatsvars no nodarbinātajiem ir lielākais ES.

Lietuvā, tāpat kā Latvijā, arī 51% no nodarbinātajiem ir sievietes, tikmēr Igaunijā, tāpat kā Portugālē un Somijā, sievietes veido 49% no strādājošajiem.

Tikmēr vismazākais strādājošo sieviešu īpatsvars reģistrēts Maltā, kur sievietes veido 38% no nodarbinātajiem. Otrs mazākais īpatsvars reģistrēts Grieķijā - 41% un Itālijā - 42% no strādājošajiem.

ES vidēji sievietes veido 46% no strādājošajiem.

Savukārt vadošus amatus Latvijā 44% gadījumu aizņem sievietes. Otrs augstākais rādītājs reģistrēts Ungārijā - 41%, kam seko Lietuva - 40%.

Viszemākais īpatsvars reģistrēts Luksemburgā - 16% no vadošajiem amatiem ieņem sievietes, kam seko Kipra - 19% un Nīderlande un Horvātija - 25%.

ES vidēji 33% vadošo amatu ieņem sievietes.

Latvijā nodarbinātības līmenis starp vīriešiem veido 71,9%, bet starp sievietēm 67,7%. Savukārt nepilnā slodzē strādā 5,4% Latvijas vīriešu un 9,3% Latvijas sieviešu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu