Straujuma: skolotāju algai ir jābūt virs vidējās algas Latvijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Skolotāju algai ir jābūt virs vidējās algas Latvijā, piektdien, tiekoties ar Kurzemes reģiona skolu pārstāvjiem, sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

«Esmu pilnīgi pārliecināta, ka skolotāju algai ir jābūt virs vidējās algas Latvijā. Kvalitatīva izglītība Latvijas attīstībai ir ārkārtīgi svarīga,» uzsvēra Straujuma, vienlaikus norādot, ka par skolotāju darba algu modeli jau ir runājusi ar Vidzemes reģiona skolotājiem un nākamnedēļ turpinās sarunu ar Latgales skolām.

Liepājas apmeklējuma laikā Ministru prezidente piedalījās uzņēmuma «Liepājas metalurgs» darbības atjaunošanas pasākumā, paužot gandarījumu, ka vairāk nekā 500 iedzīvotāji ir varējuši atgūt savas darbavietas un atsākt darbu vienā no lielākajiem uzņēmumiem. Tāpat Straujuma pauda cerību, ka uzņēmuma investori turpinās darbu un tiks atvērti nākamie cehi.

Straujuma izmantoja iespēju arī apskatīt Liepājas topošās koncertzāles būvniecības gaitu, kā arī iepazinās ar dažādiem Liepājas ražotājiem izstādē «Ražots Liepājā».

Pieminot Latvijas armijas pirmo karavadoni Oskaru Kalpaku, Straujuma piedalījās piemiņas pasākuma Liepājas Ziemeļu kapos, kur uzrunāja zemessargus, jaunsargus un vietējos iedzīvotājus, paužot pārliecību, ka zemessargi un jaunsargi aizsargās savu valsti, ja radīsies tāda nepieciešamība.

«Oskars Kalpaks ir mūsu armijas varonis, viņa varonīgās gaitas ir paraugs jaunajiem Latvijas sargiem, paraugs zemessargiem. Esmu pārliecināta, ka zemessargi un jaunsargi ar pārliecību stāsies savas valsts sardzē, ja tāda nepieciešamība radīsies,» uzrunā sacīja Straujuma.

Liepājas Ziemeļu kapi bija Kalpaka pirmā atdusas vieta līdz 1919.gada septembrim, kad viņš tika pārbedīts dzimtas kapos Meirānos pie Madonas. 1939.gada 6.martā Ziemeļu kapos atklāta Kalpaka piemiņas vieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu