Jūrmalā tapusi iestāde sporta būvju apsaimniekošanai, no kurām daļa vēl nav uzceltas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Jūrmalas dome izveidojusi jaunu iestādi pilsētā esošo sporta būvju apsaimniekošanai, kas jau sāk darbu, taču daļa sporta būvju, kuras tai jāuztur kārtībā, vēl nemaz nav uzceltas, svētdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «De facto».

Raidījums informēja, ka iestāde darbu sāk 9.martā.

Rūpes par kārtību un notiekošo Jūrmalas pilsētas stadionā un Majoru sporta laukumā vairākus gadus bija uzņēmies Jūrmalas sporta centrs. Tā nebija speciāli šim mērķim izveidota iestāde. Centra pamatuzdevums bija sporta skolas vadība. Apsaimniekošana bija vien papildu funkcija. Taču deputāti to nolēmuši atņemt, un izveidota jauna iestāde – Jūrmalas Sporta servisa centrs.

Iespējams, būtu nedaudz dīvaini tai uzticēt apsaimniekot tikai divus laukumus. Tādēļ nolikumā lasāms, ka tā pārraudzīs vēl trīs sporta būves. Taču vienas - Jūrmalas Valsts ģimnāzijas sporta halles - vietā redzams vēl tikai būvlaukums, savukārt Lielupes vidusskolas sporta zāles celtniecība nemaz nav sākta, vēstīja «De facto».

Līdz ar to

praktiski jaunizveidotajai iestādei jārūpējas tikai par trim no pieciem objektiem.

Taču atalgojums Sporta servisa centra vadītājai no pirmdienas būs teju divas reizes lielāks nekā līdzšinējam apsaimniekotājam, kurš bija arī skolas direktors, - 2264 eiro mēnesī. «Nolems deputāti, un tad skatīsimies,» atalgojuma lielumu pirms domes sēdes LTV komentēja Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS).

Centra darbinieku algām dome atvēlējusi 80 tūkstošus eiro, vēl 100 tūkstošus - iestādes funkciju nodrošināšanai.

Divu stadionu budžets sasniedz 400 tūkstošus eiro. Kopumā centra rīcībā būs vairāk nekā pusmiljons eiro. Tas ir aptuveni tikpat daudz, cik vienas Jūrmalas mācību iestādes gada budžets.

«Tā ir pilnīgi plānota darbība saistībā ar Jūrmalas sporta infrastruktūras nodošanu vienas iestādes rokās,» raidījumam paskaidrojis Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektora pienākumu izpilditājs Arturs Grants. Tomēr «De facto» pieļāva, ka lēmums par centra izveidi pieņemts diezgan pēkšņi.

Par to liecina tas, ka iepriekšējā apsaimniekotāja - Jūrmalas Sporta centra – šā gada budžetā bija plānoti līdzekļi gan Majoru sporta laukuma, gan Jūrmalas pilsētas stadiona darbības nodrošināšanai. Arī Jūrmalas Valsts ģimnāzijā, plānojot izdevumus šim gadam, bija aprēķinātas aptuvenās izmaksas jaunās halles uzturēšanai, kad to gada nogalē atklās.

«Mēs ilgi par to diskutējām savā izglītības iestādē, kas būs halles pārraudzītājs, domājām par štatu sarakstiem,» LTV sacīja Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktore Sandra Rone. Lielupes vidusskolas direktore tikai no «de facto» uzzināja, ka nebūs savas sporta zāles saimnieki un kameras priekšā runāt nevēlējās.

Vislielāko sašutumu par izmaiņām raidījumam pauda Kauguru vidusskolas direktore Zinaīda Tarasenko. Viņa uztraucās par izmaksām, jo elektrību laukumam nodrošina skola. Tāpat sportisti mazgājas mācību iestādes telpās esošajās dušās. «Kāpēc izlēma šogad atsevišķi atdalīt apsaimniekošanu, man nav saprotams. Ja mēs nesaņemsim maksu par laukumu izīrēšanu, no kādiem līdzekļiem es maksāšu par ūdeni?» retoriski jautāja Tarasenko.

Tā kā neskaidrību ir daudz un daļai iesaistīto Jūrmalas Sporta servisa centra izveide bija pārsteigums, iespējams, ka zem rūpēm par sporta infrastruktūras attīstīšanu pilsētā slēpjas darbavietas nodrošināšana konkrētai personai, pieļāva «De facto».

Centra direktore būs Svetlana Dergača. Kuluāros runā par viņas saistību ar uzņēmēju Jūliju Krūmiņu.

Viņš ir viens no Zaļo un zemnieku savienības ziedotājiem.

Dergača saistību ar Krūmiņu noliedza. To, ka iestāde speciāli izveidota Dergačai, LTV noliedza arī Truksnis.

Runīgāks bija Krūmiņš. Viņš raidījumam apstiprināja, ka Dergača strādājusi viņam piederošā uzņēmumā. Taču, kad to vajadzēja pārdot, amatu zaudēja arī Dergača. Krūmiņš apstiprināja arī to, ka dome konsultējusies ar viņu pirms Dergačas apstiprināšanas amatā.

Arī iepriekš izskanējusi Krūmiņa ciešā saikne ar ZZS un Jūrmalas domi. Piemēram, pērn ar Krūmiņa ģimeni saistīts uzņēmums pašvaldības izsolē bija vienīgais pretendents. Tā dēļ uzņēmums ieguva zemi netālu no Dzintaru koncertzāles par cenu, kas ir zemāka nekā tirgus cena šajā teritorijā, informēja LTV. «Kā Jūs domājat, vai es nevaru būt ar Truksni... Es viņu uz rokām nēsāju, jo, nedod Dievs, ja es būtu sliktās... Man ādu pār acīm novilktu!» «De facto» sacīja Krūmiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu