Aptauja: 61% iedzīvotāju mājokļa apzagšana liktu izjust ievērojamus finansiālus zaudējumus un diskomfortu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja, atgriežoties mājās pēc garas darba dienas vai brīvdienām, nāktos secināt, ka mājoklī paviesojies zaglis, - 74% respondentu izjustu gan emocionālu diskomfortu, gan to papildinošu finansiālu zaudējumu apjausmu, liecina «Swedbank» iedzīvotāju aptaujas dati.

61% aptaujāto minējuši, ka

lielāko diskomfortu mājokļa zādzības gadījumā radītu tieši finansiālie zaudējumi,

kas radušies zādzības rezultātā. Un tikpat liels skaits respondentu kā galveno diskomforta iemeslu minētajā situācijā (61%) atzīmējuši ģimenei piederošu, mīļu lietu zaudējumu, kuru vērtība nav tik daudz izsakāma naudā - kā, piemēram, datorā glabātas ģimenes fotogrāfijas utml.

53% aptaujāto milzīgu diskomfortu sagādātu apziņa, ka svešs cilvēks ir pabijis viņu mājoklī un pārlūkojis visas mantas. Savukārt nākamais populārākais diskomforta iemesls mājokļa zādzības gadījumā (minējuši 44% aptaujāto) būtu nepieciešamība atvēlēt līdzekļus zādzības radīto postījumu novēršanai un/vai drošības uzlabošanai mājoklī, piemēram, slēdzenes nomaiņai.

39% aptaujāto lielas raizes sagādātu saziņa ar policiju, iesnieguma formēšana, iespējamo zagto mantu atpazīšana un atgūšana. Gandrīz tikpat lielam skaitam respondentu (36%) lielāko diskomfortu radītu nepieciešamība atkal no jauna iegādāties nozagtās lietas. Savukārt katru ceturto respondentu (25%) pirmām kārtām biedētu apziņa, ka zaglis varētu atgriezties mājoklī vēlreiz.

Pētījums veikts 2014.gada decembrī, sadarbībā ar «OMD Snapshots», aptaujājot 723 respondentus vecumā no 15 līdz 74 gadiem Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku teritorijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu