Saistībā ar bērna nāvi no Ziemeļkurzemes slimnīcas piedzen € 100 000

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspils tiesa nospriedusi piedzīt no Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas 100 tūkstošus eiro morālā kaitējuma kompensāciju par labu bojāgājušās divgadīgās meitenītes vecākiem, kuras nāvē par vainīgu atzīts slimnīcas ārsts, pastāstīja tiesas pārstāve Dace Grauziņa.

Tiesa otrdien, 17.martā, nospriedusi, ka par labu bojāgājušās meitenītes vecākiem no Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas piedzenami 100 000 eiro - Kristīnei Magnovskai un Igoram Magnovskim - katram 50 000 eiro.

Tāpat atbildētājam jāsedz arī bojāgājušās meitenītes apbedīšanas izdevumi 904 eiro apmērā.

Grauziņa atzīmēja, ka bojāgājušās meitenītes vecāki vērsās tiesā ar civilprasību par morālā kaitējuma un zaudējumu piedziņu 800 000 eiro apmērā, kā arī zaudējumu piedziņu - bēru izdevumu atlīdzināšanu 904 eiro apmērā.

Pilns tiesas spriedums šajā lietā būs pieejams piektdien, 20. martā. Tas 20 dienu laikā būs pārsūdzams apelācijas kārtībā.

Jau vēstīts, ka 2007.gadā policija sāka kriminālprocesu. 22.martā Ventspils slimnīcā bija ievietota nepilnus divus gadus veca meitenīte ar nelielu applaucējumu. Slimnīcā meitenītes stāvoklis pasliktinājies, un viņa nogādāta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, kur pāris dienu vēlāk mirusi.

Meitenīte, iespējams, mira nātrija hlorīda pārdozēšanas dē

ļ ‒ viņas organismā 0,9% nātrija hlorīda vietā bija ievadīts, visticamāk, 10% nātrija hlorīds.

Kriminālprocesā pie atbildības tika sauktas divas Ventspils slimnīcas ārstniecības personas ‒ bērnu nodaļas vadītājs Dzintars Marnauza un medmāsa Jeļena Nastašču ‒ par profesionālo pienākumu nepienācīgu pildīšanu, ja tas bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Grauziņa norādīja, ka stājies spēkā pērnā gada 23.aprīļa Augstākās tiesas spriedums, ar kuru Marnauza tika sodīts ar nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu un desmit mēnešiem, kā arī papildsodu - aizliegumu uz vienu gadu nodarboties ar ārstniecību.

Tiesas pārstāve atzīmēja, ka, ar 2014.gada 28.oktobra apžēlošanas aktu, Valsts prezidents Andris Bērziņš Marnauzu apžēloja, atceļot tiesas noteikto aizliegumu - vienu gadu nodarboties ar ārstniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu