«Imantas pedofils» aizvien nav noķerts, iedzīvotāji turpina ziņot

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš rudens jaunu uzbrukumu mazām meitenēm nav, un policijā norāda - tas jau ir panākums. Kriminālpolicija pastiprināti turpina patrulēt Imantā, kur jau vairāk nekā gadu ilgst pedofila medības.

Ikdienas rutīna un miers - tāda ir darba dienas pēcpusdiena Imantā. Jaunāko klašu skolnieces atkal divatā atgriežas no skolas vai dodas uz kādu pulciņu, mammām vai auklēm pie rokas pastaigā tipina mazākie bērni. Imantas mikrorajona iedzīvotāji par pedofilu vairs nedomā. Viņa bildes no durvīm ir pazudušas, un arī pašas ārdurvis, pretēji policijas brīdinājumam turēt ciet un svešus nelaist, ir līdz galam vaļā.

Uzbrukumus sākumskolas skolniecēm gados jaunais vīrietis veica tieši liftos. Pēc tam, kad viņa fotorobots tika izvietots teju katrā kāpņutelpā, uz ārdurvīm un skatlogos, vīrietis pieklusa. Imantas iedzīvotāja stāsta, ka sākumā skatījusies cilvēkiem sejā: «Nu jā! Te daudz jauniešu dzīvo. Un vienu mūsu mājā pat pārbaudīja.»

Policijā gan apgalvo, ka joprojām saņem iedzīvotāju zvanus un vēstules. Katrs sīkums esot svarīgs, tāpēc izmeklētāji reaģē uz katrām aizdomām.

«No rudens uzbrukuma jaunu nav bijis, un arī tas ir daudz. Tāpat kā tas, ka cilvēki beidzot uzzināja, ka pie mums var notikt tas pats, kas jebkurā Eiropas pilsētā. Cilvēki ir informēti,» norāda Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Pagājušajā nedēļā Ziepniekkalnā aizturēts vīrietis, kurš satiksmes autobusā uzmācās desmit gadus vecai meitenei. Arī viņu atpazīt izdevās, tikai pateicoties lieciniekiem. «Viņš bija mūsu redzeslokā par narkonoziegumiem. Kāds klikšķis viņam uznāca, ka uzmācās meitenei, nav skaidrs. To mēs tagad izmeklēsim,» saka Sozinovs. Tiesa viņam piemēroja apcietinājumu. Sods par mēģinājumu pavest netiklībā nepilngadīgo paredz cietumsodu līdz trim gadiem.

Jau vēstīts, ka pērn martā policija īpaši vērsās pie iedzīvotājiem, aicinot viņus ziņot par jebkādām aizdomām, kas palīdzētu atklāt Imantas pedofila noziegumus. Tad Imantas mikrorajonā bija noticis jau trešais uzbrukums mazgadīgām meitenēm, varmākam apmierinot dzimumtieksmi daudzstāvu namu liftos. Iedzīvotāji arī ziņoja, policija pastiprināti patrulēja un, iesaistot lielus resursus, centās uz karstām pēdām notvert noziedznieku.

Notikuma vietās tika iegūti noziedznieka DNS paraugi. Pārbaudot aizdomīgas personas, policijai izdevās atklāt noziedznieku grupējumu, kas nodarbojās ar bērnu pornogrāfijas materiālu izplatīšanu un izgatavošanu.

Bet oktobrī Imantas pedofilam par upuri krita kāda 13 gadu veca meitene.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu