Izstrādāta bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa mobilā aplikācija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) bērnu un pusaudžu uzticības tālrunim 116111 izveidota bezmaksas aplikācija, kas no šīs nedēļas ir pieejama lejupielādei, informēja Labklājības ministrijas pārstāve Marika Kupče.

Viņa norādīja, ka šī ir pirmā uzticības tālruņa aplikācija Latvijā, kas atvieglos un padarīs vēl pieejamākus un ātrākus uzticības tālruņa pakalpojumus bērniem un pusaudžiem.

Aplikācija «Bērnu tālrunis» patlaban ir pieejama lejupielādei «Google Play» veikalā.

Aplikācija galvenokārt paredzēta bērniem un pusaudžiem, lai atvieglotu un dažādotu psiholoģiskās palīdzības saņemšanas iespējas. A

r aplikācijas palīdzību bērni un pusaudži, kas nokļuvuši krīzes situācijā, var zvanīt un saņemt e-konsultācijas.

Tieši tāpat ar šīs aplikācijas palīdzību var iegūt informāciju par uzticības tālruni, būtiskākās ziņas par iespējām pasargāt sevi no vardarbības, informāciju par bērnu tiesībām un pienākumiem, kā arī interneta drošību.

VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Amanda Vēja norāda, ka aplikācija ir vēl viena iespēja uzrunāt inspekcijas auditoriju. «Mūsdienās lielākā daļa bērnu un jauniešu aktīvi lieto dažādas mobilās ierīces, tādēļ aplikācijas izveide bija loģisks solis. Domājams, tā palīdzēs arī tiem bērniem un pusaudžiem, kuri šaubās, vai vērsties pēc palīdzības un atbalsta pie uzticības tālruņa,» norāda Vēja.

Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis darbojas kopš 2006.gada 1.februāra. Tas izveidots, lai sniegtu bērniem un pusaudžiem psiholoģisko palīdzību un atbalstu krīzes situācijās. Nereti palīdzība un konsultācijas tiek sniegtas arī vecākiem, pedagogiem, kā arī speciālistiem, kuriem ikdienā nākas saskarties ar bērniem. Uzticības tālruņa speciālisti regulāri rīko dažādas informatīvas akcijas un radošās darbnīcas, aktualizējot dažādus jautājumus un problēmas un piedāvājot palīdzību un risinājumu.

Zvans uz tālruni ir bez maksas, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona.

Kopš šī gada 1.marta uzticības tālrunis 116111 sniedz palīdzību un atbalstu visu diennakti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu