Saeima prasa Matīsam ziņas par Pulka uzņēmuma līgumu ar PV

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Opozīcijā esošās Saeimas frakcijas «Saskaņa» deputāti vēstulē satiksmes ministrija Anrijam Matīsam prasa informāciju par Rīgas domes deputāta Olafa Pulka noslēgto uzņēmuma līgumu ar pasažieru pārvadātāju pa dzelzceļu «Pasažieru vilciens» (PV), kas paredzēja vairāku jautājumu izpēti, aģentūra BNS uzzināja parlamenta sēdē.

Vēstulē, atsaucoties uz plašsaziņas līdzekļos vēstīto, ka Pulks attiecīgos darbus ir veicis un uzņēmuma līgums starp PV un amatpersonu ir izbeigts, deputāti aicina iesniegt dokumentus, saistībā ar kuriem Pulks PV un citās Satiksmes ministrijas kapitālsabiedrībās veicis kādus darbus.

Tāpat pieprasīta informācija, kādi bija izdevumi, lai apmaksātu Pulka pakalpojumus, kādā kārtībā viņš izraudzīts par attiecīgo darbu veicēju, kā arī aicināts iesniegt Pulka izpildīto darbu apliecinošos materiālus.

Attiecīgo vēstuli parakstījuši "Saskaņas deputāti - Andrejs Elksniņš, Jānis Urbanovičš, Ivans Ribakovs, Jānis Tutins un Valērijs Agešins.

Pulks izpildījis darbus, ko paredzēja noslēgtais uzņēmuma līgums ar PV par vairāku jautājumu izpēti. Līgums ir izpildīts un beidzies 2015.gada 12.martā. Ar sagatavotajiem materiāliem aģentūrai BNS gan nebija iespēja iepazīties. PV pārstāve Ieva Miežubrāle atzīmēja, ka gan tos, gan Pulka atlīdzību par attiecīgo darbu veikšanu liedz publiskot nolikums par komercnoslēpumu kompānijā PV un uzņēmuma līgums, kurā noteikta līguma satura konfidencialitāte.

Arī Pulks aģentūrai BNS konkrētu informāciju par attiecīgo jautājumu nesniedza, norādot, ka līgums ir konfidenciāls.

Tāpat vēstīts, ka Pulks darba attiecībās ar PV bijis arī iepriekš. Viņš 2013.gada vasarā tika iecelts par PV valdes konsultantu. Attiecīgajā amatā Pulks nepilna gada laikā - no 2013.gada 1.augusta līdz 2014.gada 30.jūnijam - nopelnīja 15,9 tūkstošus eiro pēc nodokļu nomaksas.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas «Latvijas Dzelzceļš» veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija «Latvijas Dzelzceļa» meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu