Bondars vizītes laikā ASV tiekas ar bijušo valsts sekretāri Olbraitu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Valsts prezidenta amata kandidāts Mārtiņš Bondars savas oficiālās darba vizītes ietvaros ASV šodien tikās ar ilggadējo ASV Valsts sekretāri Madlēnu Olbraitu un vairākiem citiem bijušajiem un esošajiem politikas veidotājiem un ASV administrācijas pārstāvjiem.


Tikšanās mērķis bija nostiprināt atbalstu Latvijai ASV vadošajās politiķu un administrācijas aprindās, kā arī meklēt risinājumus Baltijas reģiona drošības pilnveidošanai. Tāpat apspriesta arī ASV brīvās tirdzniecības līguma virzība un potenciālie ieguvumi Latvijai.

Madlēna Olbraita ir pirmā sieviete, kas ieņēmusi ASV Valsts sekretāra amatu un joprojām bauda ļoti lielu cieņu ASV sabiedrībā. Šobrīd M.Olbraita ir Džordžtaunas Universitātes starptautisko attiecību profesore un aktīvi seko līdzi Austrumeiropas un Baltijas reģiona aktuālajai drošības situācijai. Viņa pārliecinoši uzsvēra, ka nav lielu vai mazu NATO dalībvalstu – ikvienai dalībvalstij šajā aliansē ir vienlīdz būtiska nozīme.

«Latvijai ir ļoti būtiski izprast noskaņojumu sabiedroto vidū dažādos līmeņos, un, tikai uzturot personīgus kontaktus, iespējams sasniegt maksimāli labāku sadarbības rezultātu. Sabiedrotajiem jāredz skaidri mūsu nostāja, lai nerastos ne mazākās šaubas par mūsu gatavību rīkoties kopīgi un saskaņoti. No daudziem uzrunātajiem ASV politiķiem tikšanos laikā izskanēja, ka Latvijas valsts pārstāvniecība augstākajā līmenī līdz šim ir bijusi nepietiekama. Tāpēc šī vizīte Vašingtonā būs liels ieguvums Latvijai kopumā,» ir pārliecināts Mārtiņš Bondars.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu