Rīgas cirka zaudējumi € 35 000; atjaunošana - 10 reižu dārgāka

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas cirks sarēķinājis aptuvenus ugunsgrēka nodarītos zaudējumus, tos lēšot līdz 35 000 eiro, informēja Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska. Viņa norādīja, ka atjaunošanas izdevumi gan tiek plānoti līdz desmit reizēm lielāki. «Nevar remontēt vienu stūri, nerenovējot visu pārējo stāvu,» skaidroja Lipinska.

Jau ziņots, ka Rīgas cirkā 19.martā izcēlās ugunsgrēks. Tā platība bija 120 kvadrātmetri un tajā gāja bojā viens pitons. Ugunsgrēku izdevās lokalizēt stundas laikā. Tas bija gana sarežģīts, jo pati ēka ir veidota no koka konstrukcijām un daudzām telpām. Ugunsnelaime bija izcēlusies neilgi pirms kārtējās ugunsdzēsības pārbaudes.

Ugunsgrēkam bija noteikts rangs numur divi, kas nozīmē, ka tas ir īpaši paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks un tā dzēšanā jāiesaista liels glābēju skaits. Kopumā notikuma vietā bija ieradušies ap 50 ugunsdzēsēju un 13 transportlīdzekļu. Ņemot vērā lielo izsaukumu skaitu saistībā ar kūlas ugunsgrēkiem un ugunsgrēku cirkā, lai varētu reaģēt uz citiem izsaukumiem, dienests piesaistīja astoņus ugunsdzēsējus no brīvajām maiņām.

Lipinska iepriekš prognozēja, ka zaudējumi ugunsgrēkā varētu būt lieli. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Rīgas reģionālās nodaļas vadītājs Jānis Asaris iepriekš norādīja, ka ugunsgrēks Rīgas cirka ēkā kultūrvēsturiskus postījumus nav nodarījis, jo degušas tikai otrā stāva telpas pagalma pusē, kurām kultūrvēsturiskas vērtības nav.

Apdrošināšanas sabiedrības «Gjensidige» pārstāvji norādījuši, ka ar ugunsnelaimes nodarītajiem zaudējumiem Rīgas cirkā nevarēs izmaksāt pilnu zaudējumu summu, jo apdrošināšanas līgumā piemēroti zemapdrošināšanas nosacījumi. Par atlīdzības apmēru būs iespējams lemt tikai tad, kad tiks saņemta pilnīga informācija un dokumentācija no visām lietā iesaistītajām pusēm. Līdz šim ir veikta īpašuma apskate, īpašumā ir bijuši arī ugunsgrēku eksperti, un patlaban tiek gaidīts slēdziens par ugunsgrēka iemesliem, kā arī tiek veikts zaudējumu aprēķins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu