Stradiņa slimnīca izsludinājusi konkursu uz Finanšu departamenta vadītāja amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca izsludinājusi konkursu uz slimnīcas Finanšu departamenta vadītāja amatu, liecina informācija slimnīcas mājaslapā.

Galvenie pienākumi finanšu direktoram ir sadarbībā ar uzņēmuma vadību izstrādāt un ieviest efektīvu finanšu politiku un stratēģiju, vadīt slimnīcas budžeta izstrādi, analizēt un kontrolēt budžeta izpildes rādītājus, uzturēt un nodrošināt uzņēmuma finanšu kontroles sistēmu, kā arī analizēt ekonomiskos un finanšu rādītājus dažādos griezumos, veikt risku analīzi, veidot finanšu prognozes. Tāpat direktoram jāveic vairāki citi ar finanšu pārvaldību saistīti pienākumi.

Kandidātam uz Finanšu departamenta vadītāja amatu jābūt ar augstāko izglītību uzņēmējdarbības vadības, finanšu, ekonomikas vai grāmatvedības jomā. Tāpat kandidātam jābūt darba pieredzei līdzvērtīgā amatā lielā uzņēmumā, kā arī vadītāja pieredzei ne mazāk kā piecus gadus.

Pieteikumus uz izsludināto vakanci kandidāti var iesūtīt līdz 9.aprīlim.

Vairāk par prasībām kandidātiem un cita informācija atrodama slimnīcas mājaslapā.

LETA jau ziņoja, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) paziņoja, ka līdzšinējais slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits zaudējis viņa uzticību. Tika plānots, ka tajā pašā dienā slimnīcas ārkārtas dalībnieku sanāksmē, iespējams, tiktu izskatīts jautājums par Šmita atbrīvošanu no amata. Tomēr Šmits šajā sanāksmē slimnīcas kapitāldaļu turētājam iesniedza atlūgumu.

VM valsts sekretāre Solvita Zvidriņa norādīja, ka atbrīvot Šmitu no amata plānots tāpēc, ka ir dažādas neskaidrības ar slimnīcas finanšu plūsmu, kā arī problēmas ar jaunā korpusa būvniecību.

Pats Šmits gan pauda, ka finanšu situācija slimnīcā ir laba, un norādīja, ka viņam laikam ir jāsakārto profesionālās attiecības ar kapitāldaļu turētāju.

Pirms Šmits iesniedza atlūgumu, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) paziņoja, ka neatbalsta veselības ministra rīcību saistībā ar Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāja iespējamo atbrīvošanu no amata. Straujuma lūgusi veselības ministram skaidrot valdes locekļu rotāciju Latvijas slimnīcās.

Atlūgumus iesnieguši arī Stradiņa slimnīcas Finanšu departamenta vadītājs Juris Lācis un galvenā grāmatvede Inga Kraukle, vēstīja «Latvijas Avīze».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu