«airBaltic» jauni drošības nosacījumi jau no šodienas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība «airBaltic» ar nepacietību seko līdzi izmeklēšanai, jo tās izmeklēšanas rezultāti būs galvenais dokuments, uz kā balstīsies aviācijas nozares drošība nākotnē. Jau šodien «airBaltic» ievieš jaunu drošības pasākumu - turpmāk «airBaltic» lidmašīnās pilota kabīnē atradīsies vismaz divi cilvēki, atklāja «airBaltic» pārstāvis Jānis Vanags.

Vanags stāsta, ka ilgtermiņā «airBaltic» balstīsies uz «Germanwings» lidmašīnas katastrofas izmeklēšanas rezultātiem. «Jau no šodienas «airBaltic» lidmašīnās pilota kabīnē turpmāk atradīsies divi cilvēki - ja kādam no pilotiem būs jāpamet pilota kabīne, tad viņa vietā uz kabīni dosies stjuarts. Šāds lēmums tika pieņemts jau ceturtdien,» raidījumam «Rīta Panorāma» saka Vanags.

Vanags piebilst, ka līdz šim šādas prakses piekopšanai bija tikai rekomendējošs raksturs, bet no šodienas tas jau būs obligāts pasākums, un tas tiks ieviests dzīvē jau tuvāko stundu laikā.

Runājot par pilotu atlasi, Vanags uzsver, ka «airBaltic» ļoti rūpīgi veic pilotu atlasi. «airBaltic» pieredze pilotu atlasē tiek pieprasīta arī citās valstīs pasaulē.

»«Germanwings» katastrofas izmeklēšana notiek, un, balstoties uz tās rezultātiem, visa aviācijas nozare izdarīs secinājumus. Pašlaik «airBaltic» izvairās no spekulācijām, kāpēc tas notika,» saka Vanags.

Viņš saka, ka «airBaltci» pilotu pārbaudes notiek izlases kārtā, gan pirms lidojumiem, gan regulāri starp tiem.

«Pilotiem tiek veiktas regulāras pārbaudes dažādās situācijās. Pilnīgi pirms katra lidojuma šādas pārbaužu nav. Ja izmeklēšana secinās, ka būs jāveic papildus drošības pasākumus, tad «airBaltic» būs vieni no pirmajiem, kas to ieviesīs - šāda tipa negadījumi maina avioindustriju,» norādīja Vanags.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu