Nepilsoņu kongresa vadītājs lūdz Krieviju sniegt «juridisko palīdzību»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Nepilsoņu kongresa vadītājs Aleksandrs Gapoņenko ceturtdien paziņojis, ka vērsies Krievijas Valsts domē ar lūgumu sniegt viņa pārstāvētajai organizācijai juridisko atbalstu.

«Mums nepieciešama palīdzība cīņā ar tiesu iestādēm. Mēs varam taisīt troksni un bļaut, taču mums vajadzīga juridiskā palīdzība,» uzstājoties Krievijas parlamenta apakšpalātas rīkotajā apaļajā galdā, kas bija veltīts Latvijas un Igaunijas nepilsoņu problēmām, norādīja Gapoņenko.

«Mēs ar prieku pieņemsim jūsu palīdzību,» vēršoties pie Valsts domes Ārlietu komitejas priekšsēdētāja Alekseja Puškova, piebilda Nepilsoņu kongresa līderis.

Savukārt Puškovs paziņoja, ka Eiropas institūcijas ignorējot nepilsoņu jautājumu, jo «liberālā tiesību aizstāvības doktrīna» esot «dziļi izvirtusi».

Apaļā galda noslēgumā Valsts domes deputāti un tā dēvētie eksperti pieņēma paziņojumu, kurā Krievijas parlamenta apakšpalāta aicināta vērsties pie Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Parlamentārās Asamblejas un pie Eiropas Parlamenta (EP) ar paziņojumu, kurā būtu uzsvērts, ka Latvijas un Igaunijas nepilsoņu «tiesību pārkāpumi» esot nepieļaujami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu