Streļčenokam termiņš pašvērtējumam pagarināts pēc paša lūguma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam termiņš viņa darbības pašvērtējumam pagarināts, pamatojoties uz paša lūgumu.

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) preses sekretāre Aiva Rozenberga aģentūru LETA informēja, ka iesniegšanas termiņu līdz 7.aprīlim Streļčenoks lūdzis pagarināt, jo esot ļoti aizņemts.

Streļčenoks termiņu lūdzis pagarināt par mēnesi.

Jau ziņots, ka Ministru prezidenta Laimdota Straujuma līdz 7.aprīlim pagarinājusi termiņu, līdz kuram KNAB priekšniekam jāiesniedz aizpildīta sava darba izpildes novērtēšanas veidlapa.

Iepriekš Straujumas rīkojumā par KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšanas komisijas izveidi bija teikts, ka Streļčenokam aizpildīta darba izpildes novērtēšanas veidlapa «Novērtēšanas elektroniskās veidlapas informācijas sistēmā» jāiesniedz līdz 24.martam. Taču šodien oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» publicēts minētā rīkojuma grozījums, ar kuru veidlapas iesniegšanas termiņš pagarināts līdz 7.aprīlim.

LETA jau ziņoja, ka Straujuma 12.martā izdeva rīkojumu par KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšanas komisijas izveidi. Par nepieciešamību veidot šādu komisiju viņa paziņoja šogad 5.janvārī pēc tikšanās ar ģenerālprokuroru. Skaidrojot šādu lēmumu, viņa uzsvēra, ka KNAB iesaistīšanās vairākos tiesvedības procesos nav uzskatāma par labas pārvaldības praksi, turklāt ir pagājis jau vairāk nekā gads kopš iepriekšējā novērtējuma veikšanas.

Rīkojumā Straujuma noteikusi, ka komisijai, veicot Streļčenoka kompetenču novērtēšanu, jāņem vērā paplašinātajai (360 grādu) novērtēšanai deleģēto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu un darbinieku arodbiedrības, «Delnas», nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes pārstāvju viedokļi. Nevalstisko organizāciju sektors savu vērtējumu Streļčenoka darbam ir iesniedzis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu