«airBaltic» tuvāko stundu laikā jau nodrošinās divus cilvēkus pilota kabīnē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība «airBaltic» šobrīd veic visas nepieciešamās darbības, lai tuvāko stundu laikā ieviestu kārtību, kas paredz - ja kādam no pilotiem nepieciešams iziet no pilota kabīnes, tad viņa vietā uz kabīni dodas viens no apkalpes pārstāvjiem, nodrošinot, ka pilota kabīnē ir divi cilvēki.

Vienlaikus «airBaltic» patlaban nekomentē, vai turpmāk nodrošinās, lai kabīnē visu lidojuma laiku būtu divi piloti, kā to ierosinājušas vairākas Eiropas lidsabiedrības.

Uzņēmumā uzsver, ka «airBaltic» ir viena no pirmajām aviokompānijām pasaulē, kas vakar pieņēma lēmumu, ka turpmāk lidojuma laikā lidmašīnas pilota kabīnē visu laiku atradīsies divi cilvēki.

Kā ziņots, Norvēģijas zemo cenu lidsabiedrība «Norwegian Air Shuttle», Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija «easyJet» un Kanādas aviokompānija «Air Transat» pieprasīs divu pilotu klātbūtni kabīnē jebkuros apstākļos, ceturtdien paziņojuši lidsabiedrību pārstāvji.

Aviokompānijas ar šādu paziņojumu nākušas klajā, noskaidrojoties, ka šonedēļ avarējušās aviokompānijas «Germanwings» pasažieru lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics tīšām viens pats ieslēdzies pilotu kabīnē un nogāzis lidmašīnu.

Visi 150 pasažieri un apkalpes locekļi katastrofā gāja bojā.

Jaunie noteikumi jau iesniegti apstiprināšanai Norvēģijas civilās aviācijas pārvaldei.

«Norwegian Air Shuttle» ir trešā lielākā zemo cenu lidsabiedrība Eiropā.

Tikmēr «easyJet» un «Air Transat» paziņojušas, ka jaunie noteikumi par divu apkalpes locekļu pastāvīgu klātbūtni pilota kabīnē stāsies spēkā jau no piektdienas, 27.marta.

Arī «Wizz Air» nodrošinās, ka pilotu kabīnē nekad neatrodas tikai viena persona

Zemo izmaksu lidsabiedrība «Wizz Air» pārskatījusi darba kārtību pilotu kabīnē un turpmāk nodrošinās, ka pilotu kabīnē nekad neatrodas tikai viena persona, informēja uzņēmumā.

«Ja viens no pilotiem atstāj kabīni, viņš vai viņa tiks aizstāts ar salona apkalpes locekli. Jauno kārtību jau ir apstiprinājusi Ungārijas Civilās aviācijas pārvalde,» informēja aviosabiedrībā.

Pērn «Wizz Air» paziņoja par turpmāko paplašināšanos Rīgā - aviokompānija izvietos Rīgas lidostā jau otro gaisa kuģi «Airbus A320» un piedāvās lidojumus arī uz Lībeku, Stavangeru un Liverpūli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu