Vējonis: Latvija turpinās nodrošināt visu nepieciešamo sabiedroto uzņemšanai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvija turpinās nodrošināt visu nepieciešamo sabiedroto uzņemšanai, piektdien uzsvēris aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, uzrunājot Beniluksa parlamenta konferences «Starptautiskās operācijas un militārā sadarbība Beniluksā: iespēja vai drauds suverenitātei?» dalībniekus.

«Mēs augstu novērtējam, ka mūsu sabiedrotie iegulda nozīmīgus līdzekļus Latvijas drošībā, tāpēc vēlos apliecināt, ka arī mēs turpināsim nodrošināt visu nepieciešamo, lai sabiedroto ierašanās un uzturēšanās mūsu zemē būtu efektīva, un apliecinātu to lielo vienotību, kas iepretim šīs dienas draudiem, pastāv starp NATO sabiedrotajiem,» par Vējoņa sacīto informē Aizsardzības ministrija.

Vējonis Briselē uzstājās ar runu par Latvijas prezidentūras prioritātēm aizsardzības jomā, Baltijas valstu savstarpējo militāro sadarbību un sadarbību NATO ietvarā, tai skaitā NATO īstenoto Baltijas gaisa telpas novērošanu.

Beniluksa parlaments jeb Beniluksa Starpparlamentu Konsultatīvā padome ir Beļģijas, Nīderlandes un Luksemburgas parlamentu sadarbības organizācija. Parlaments tika izveidots ar līgumu, ko 1955.gada 5.novembrī parakstīja Beļģija, Nīderlande un Luksemburga. Parlamentam ir konsultatīva loma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu