Belēvičs pārliecināts, ka saņems pielaidi valsts noslēpumam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Veselības ministrs un 12.Saeimas deputāts Guntis Belēvičs (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) ir pārliecināts, ka saņems pielaidi valsts noslēpumam.

Pēc vairākiem mēnešiem ministra amatā viņš vēl nav saņēmis pielaidi, taču Belēvičs, to komentējot, norāda, ka pielaides piešķiršanas izvērtēšana varot ilgt līdz pat sešiem mēnešiem.

ZZS valdes loceklis un Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis aģentūrai BNS apgalvoja, ka gadījumā pat ja Belēvičam netiks piešķirta pielaide noslēpumam, viņš turpinās vadīt Veselības ministriju, un partija nelems par cita kandidāta izvirzīšanu.

Saeima valdību Laimdotas Straujumas («Vienotība») vadībā apstiprināja 5.novembrī. Ministru kabinetu veido trīs partneri - «Vienotība», ZZS un Nacionālā apvienība. Valdībā strādā septiņi ministri no Straujumas pirmās valdības. Satversmes aizsardzības birojam lēmums par pielaides piešķiršanu vai atteikumu jāpieņem 90 dienu laikā. Pārbaudes var tikt arī pagarinātas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu