Afgāņu izcelsmes Latvijas pilsonis lūdz Valsts kanceleju realizēt vienlīdzīgu attieksmi un atjaunot taisnīgumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākos procesos iesaistītais afgāņu izcelsmes Latvijas pilsonis Gulams Mohammads Gulami vērsies pie Valsts kancelejas (VK) direktores Elitas Dreimanes un Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V), lūdzot «VK un Ministru kabinetu (MK) īstenot vienlīdzīgu attieksmi un atjaunot vēsturisko taisnīgumu».

Kā liecina LETA rīcībā esošā vēstule, runa ir par preses paziņojumu ar nosaukumu «Saņemta kārtējā investīciju strīda pretenzija pret Latvijas valsti», kas izplatīta 2013.gada novembrī. Kā vēstulē norādījis Gulami, šajā paziņojumā VK un MK bez tiesas lēmuma apgalvojuma formā viņu nosauca par noziedzīga grupējuma vadītāju, kā faktu izteica apgalvojumu, ka Gulami panācis viesnīcu «Royal Square Hotel &Suites» un «Garden Palace Hotel» prettiesisku atņemšanu diviem Uzbekistānas pilsoņiem, no kuriem viens tiešām bija viņa agrākais biznesa partneris Akbars Abdullaevs, bet otrs bijušais valdes loceklis Eljors Junosovs.

Tāpat paziņojumā kā fakts esot izteikts apgalvojums, ka Gulami rīkojies uz viltotu dokumentu pamata. Kā norādījis Gulami, šis izplatītais materiāls rezultējās vairākās publikācijās, arī vairākos vadošajos interneta medijos, tostarp «Delfi» un «Diena».

«Vēlos uzsvērt, ka jau kopš 2013.gada sākuma ilgst tiesvedība par to, vai man bija vai nebija tiesības rīkoties ar viesnīcām kā Skotijas uzņēmuma «Brook Organisation L.P.» pilnvarotajam pārstāvim atbilstoši Skotijā dibinātajām tiesībām. Lai arī viltvāržu iniciētā civilā tiesvedība Skotijas Augstākajā Civillietu tiesā man par labu galīgi un nepārsūdzami beidzās jau 2014.gada jūlijā, tikai aizvadītajā nedēļā,17.martā, beidzot tiesvedība galīgi un nepārsūdzami ir noslēgusies arī Latvijā,» vēstulē raksta uzņēmējs.

Tāpēc Gulami lūdz VK un MK īstenot vienlīdzīgu attieksmi un atjaunot vēsturisko taisnīgumu, proti, «tieši tāpat kā 2013.gada 7.novembrī VK un MK ar organizētas publicitātes palīdzību bez pierādījumiem sagrāva manu reputāciju publiskā telpā», tā patlaban viņš aicina VK un MK to atjaunot, izplatot līdzvērtīgu preses paziņojumu un panākot līdzvērtīgu tā publicitāti tajos pašos medijos. Ja VK un MK ignorēs šo lūgumu, Gulami būs spiests šo jautājumu risināt ar juridiskām metodēm.

«Šobrīd mans vārds ir iesaistīts vairākos kriminālprocesos, tostarp arī saistībā ar minētajām viesnīcām, kuros izmeklētāji iepriekš norādīja uz Skotijas tiesas lēmuma nepieciešamību. Taču tieši tāpat kā 2013.gadā MK un VK man izdarīja «lāča pakalpojumu», ieminot manu reputāciju dubļos, bet es ticēju taisnīgam tiesas spriedumam, kas neļaus viltvāržiem uzdoties par to, kas tie nav, un šobrīd tiesvedība par to, vai man bija vai nebija tiesības rīkoties Skotijas uzņēmuma vārdā ir noslēgusies ar man labvēlīgiem tiesu lēmumiem, tā es arī joprojām ticu, ka arī uzsāktie kriminālprocesi nonāks pie taisnīga iznākuma,» tā vēstulē pauž Gulami.

LETA jau ziņoja, ka Administratīvā apgabaltiesa pagājušajā nedēļā noraidījusi blakussūdzību un atzinusi, ka Gulami bija tiesīgs rīkoties ar uzņēmumu «555 Brand Hotel», kā arī Vecrīgas viesnīcas «Royal Square Hotel&Suites» īpašumu. «555 Brand Hotel» ir Skotijā bāzēta uzņēmuma meitasuzņēmums Latvijā.

Administratīvajā rajona tiesā 2013.gada februārī tika saņemts «555 Brand Hotel» dalībnieka «Brook Organisation L.P.» pārstāvja pieteikums, kurā tika lūgts atcelt Uzņēmumu reģistra Galvenā valsts notāra 2013.gada 18.janvāra lēmumu, kā arī izskatīt pēc būtības «Brook Organisation L.P.» iesniegumu par notāra lēmumu atcelšanu un veikto ierakstu dzēšanu. Tāpat pieteicējs lūdza tiesu atjaunot procesuālo termiņu iesnieguma nodošanai par notāra lēmumu atcelšanu. Viņš arī lūdza atcelt notāra lēmumus un dzēst ierakstus, kas izdarīti Komercreģistrā.

Administratīvā rajona tiesa nolēma atteikt pieņemt pieteikumu, taču pieteicējs iesniedza blakussūdzību. Pagājušajā nedēļā Administratīvā apgabaltiesa atzina, ka pirmās instances tiesas lēmums atstājams negrozīts, bet «555 Brand Hotel» dalībnieka «Brook Organisation L.P.» blakussūdzība ir noraidāma.

Lēmums vairs nav pārsūdzams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu