Graustu lapā rīdzinieki visaktīvāk balso par ēkas Vēžu ielā 7 sakārtošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Februāra sākumā atklātajā Rīgas domes Īpašuma departamenta tīmekļa vietnē «grausti.riga.lv» iedzīvotāji līdz šim visaktīvāk balsojuši par grausta Vēžu ielā 7 sakārtošanu, pastāstīja departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Departamenta pārstāvji skaidro, ka vislielāko balsu skaitu varētu būt izpelnījies grausts Vēžu ielā 7, jo apkārtesošo dzīvojamo māju īpašnieki paši sarosījušies un aicinājuši citus balsot par šī objekta sakārtošanu vietnē. Par to liecinot iedzīvotāju izlīmētie paziņojumi šajā apkaimē. Departaments tuvākajā laikā plāno sagatavot Rīgas domes lēmumprojektu par šī objekta piespiedu sakārtošanu, pastāstīja Gailīte.

Starp vietnē visvairāk apmeklētajiem graustiem ir arī īpašumi Katrīnas dambī 26, Marijas ielā 6, Lāčplēša ielā 28 un Brīvības ielā 78 A. Par to sakārtošanu prioritārā secībā iedzīvotāji balsojuši visvairāk.

Ar vietnes starpniecību pašvaldībā pieteikti arī 15 jauni vidi degradējoši objekti, kas iepriekš nebija graustu uzskaitē.

Gailīte uzskata, ka vietne uzlabojusi informācijas apmaiņu starp pašvaldību un iedzīvotājiem, jo tagad iedzīvotāji var tiešsaistē noskaidrot, piemēram, kāda konkrēta grausta īpašnieku. Iepriekš šīs informācijas noskaidrošanai bija jāraksta iesniegums departamentam. Tāpat vietne arī veicinot graustu īpašnieku sarosīšanos objektu sakārtošanā, jo pašlaik informācija par viņu nekoptajiem īpašumiem ir pieejama publiski.

Kopš tika atklāta Rīgas domes Īpašuma departamenta tīmekļa vietne «grausti.riga.lv», to apmeklējuši kopumā 2754 lietotāji, kas veikuši 19 135 lapu skatījumus, vienā sesijā vidēji apskatot 4,7 lapas un vietnē vidēji pavadot četras minūtes. Vietni atklāja 10.februārī.

Vietnē pieejama interaktīva karte, kas jebkuru interesentu informē par Rīgas administratīvajā teritorijā esošām vidi degradējošām būvēm un tām piešķirtajām kategorijām. Jaunizveidotajā vietnē iedzīvotāji aicināti balsot par pilsētas graustu, kurš departamentam būtu jāsakārto pirmais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu