Paredzēts noteikt atbildību piedalīties evakuācijā, atskanot signalizācijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Normatīvajos aktos paredzēts noteikt atbildību cilvēkiem piedalīties evakuācijā un pamest ēku, atskanot ugunsgrēka signalizācijai.

To šodien Zolitūdes lielveikala «Maxima» traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji.

Komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis (NSL) norādīja uz publiski izskanējušo gadījumu, kad, atskanot ugunsgrēka signalizācijai, veselības centrā iedzīvotāji neiet ārā, jo nevēlas zaudēt vietu rindā. VUGD darbinieki informēja, ka šis gadījums tiks pārbaudīts.

Šodien prezentāciju par «Maximas» sniegto palīdzību Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, uzņēmuma ēku pārbaudēm un darbinieku apstākļu uzlabošanu sniedza «Maxima» korporatīvo attiecību vadītājs Ivars Svilāns.

Kā ziņots, Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisija izveidota, lai vērtētu Latvijas valsts rīcību pēc traģēdijas. Tiek vērtētas valsts darbības traģēdijas seku novēršanā, kā arī darbības, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību rīcības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu nelaimju atkārtošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu