Asins krājumi pietiekami - nodrošinās pieprasījumu svētkos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Esošie asins krājumi ir pietiekami un spēs nodrošināt ārstniecības iestāžu pieprasījumu svētku laikā, bet joprojām donori ir aicināti ziedot asinis, informēja Valsts asinsdonoru centra (VADC) pārstāve Zane Mistre.

Viņa norādīja, ka donori īpaši tiek aicināti ziedot 0 un A rēzus negatīvās asinis.

Asinis iespējams ziedot pirmdien no plkst.9 līdz 16 Rīgas 1.slimnīcas telpās, taču turpmāk to varēs darīt VADC organizētajos specializētā autobusa izbraukumos.

Mistre pavēstīja, ka otrdien, 31.martā, no plkst.10 līdz 13 asinis varēs ziedot Jūrmalā, Sociālās integrācijas valsts aģentūrā, no plkst.9 līdz 12 - Rēzeknes policijā, kā arī no plkst.11 līdz 15 - Rīgā, tirdzniecības centrā «Elkor», Brīvības gatvē 201. Trešdien, 1.aprīlī, asiņu ziedošana norisināsies no plkst.9 līdz 13 Rīgā, «Swedbank» ēkā, Balasta dambī 1, un no plkst.11 līdz 15 tiks organizēts specializētā autobusa izbraukums uz tirdzniecības centru «Alfa», bet no plkst.9 līdz 12 asinis varēs ziedot arī Ludzas kultūras namā.

Savukārt ceturtdien, 2.aprīlī, no plkst. 10 līdz 13 Rīgā, Raiņa bulvārī 19, plānota akcija «Lieldienu donors».

Mistre informēja, ka ceturtdien VADC Rīgā, Sēlpils ielā 6, donorus gaidīs no plkst.8 līdz 15, bet VADC Latgales filiāle, Rēzeknē, 18.Novembra ielā 41, nestrādās. VADC nestrādās arī 3., 4., 5. un 6.aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu