Ar KNAB tiesājas astoņi darbinieki; Streļčenoks sveicinot Strīķi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) patlaban tiesājas astoņi tā bijušie vai esošie darbinieki, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» pastāstīja biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Viņš uzsvēra, ka vairākas no tiesvedībām sāktas jau pirms daudziem gadiem, kad viņš vēl nav bijis biroja priekšnieks, piemēram, 2008.gadā. KNAB vadītājs arī atzīmēja, ka birojs ir zaudējis tikai vienā tiesvedībā, kurā spriedums stājies spēkā.

Streļčenoks neuzskata, ka šāda tiesāšanās ir valsts naudas šķērdēšana. Viņš arī noliedza iepriekš publiski izskanējušo informāciju, ka birojam tiesāšanās ar darbiniekiem it kā izmaksājusi jau 40 000 eiro. «Tā ir nepatiesa informācija, kas neatbilst faktiem. Varu jums pateikt, ka tiesāšanās ar darbiniekiem, kur ir galīgais spriedums stājies spēkā, tieši attiecībā uz Jutu Strīķi, ir [birojam izmaksājusi] līdz 10 000 eiro,» sacīja Streļčenoks.

Jau ziņots, ka KNAB tiesājas ar vairākiem bijušajiem un esošajiem darbiniekiem. Visplašāko rezonansi plašsaziņas līdzekļos izraisījusi KNAB tiesāšanās ar tā bijušo priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi. Streļčenoks viņu pērn atbrīvoja no amata, taču tiesa šo lēmumu atcēla. Pēc atjaunošanas amatā Streļčenoks Strīķei vienā no disciplinārlietām kā sodu piemēroja pazemināšanu amatā.

Streļčenoks iepriekš apgalvojis, ka tiesvedības procesi ar bijušajiem un esošajiem darbiniekiem viņam aizņem tikai 1% no darba.

Streļčenoks apgalvo, ka darbā sveicinās ar Strīķi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja, ka darbavietā sveicinās ar kādreizējo biroja priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi, kura tagad ir pazemināta amatā.

«Varu jums pateikt, ka darbā es viņu [Strīķi] redzu, sveicinos, bet amata pienākumus viņa nepilda,» apgalvoja Streļčenoks.

Viņš uzsvēra, ka birojā kopumā ir tikai divi līdz trīs cilvēki, kuri negrib pildīt amata pienākumus. «99% no darbiniekiem nāk uz darbu strādāt. Šinī situācijā esmu pateicīgs gan [korupcijas] novērsējiem, gan apkarotājiem, operatīvajiem [darbiniekiem], izmeklētājiem par to, ka viņi, nākot uz darbu, tiešām pilda savus pienākumus,» sacīja KNAB priekšnieks.

Kā ziņots, Streļčenoks uzskata, ka Strīķe, ar kuru viņam ilgstoši izveidojies konflikts, nepilda savus amata pienākumus KNAB. Pērn Streļčenoks viņu atbrīvoja no biroja priekšnieka vietnieka amata, taču tiesa šo lēmumu atcēla. Pēc atjaunošanas amatā Streļčenoks Strīķei vienā no disciplinārlietām kā sodu piemēroja pazemināšanu amatā.

Tagad Streļčenoks uzskata, ka, cīnoties ar Strīķes amata pienākumu nepildīšanu, nākamais pareizais solis būtu «apkopot informāciju un iesniegt to tiesai, lai tiesa pieņem galīgo lēmumu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu