LNB: ziņa par caurumu bibliotēkas jumtā ir stipri pārspīlēta

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ziņa par caurumu bibliotēkas jumtā ir stipri pārspīlēta, intervijā «Rīga TV24» otrdien norādīja Latvijas Nacionālās bibliotēkas sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

«Ziņa par caurumu ir mazliet pārspīlēta, jau velk uz 1.aprīļa jokiem, jo pēc vienā otrā portālā redzamās informācijas šķiet, ka jumtā ir pamatīgs robs, pa kuru gan krīt iekšā putni, gan tek aumaļām ūdens, patiesībā - pāris pilieni. Šobrīd īslaicīgi bibliotēkas speciālisti ir šo problēmu novērsuši « komentēja Zilberts. Viņš uzsvēra, ka bibliotēka iestājas par to, ka garantijas ietvaros šī vaina pilnībā jānovērš.

Jau ziņots, ka nepiemēroto laikapstākļu dēļ Latvijas Nacionālās bibliotēkas jumta apsekošana pārcelta uz laiku pēc Lieldienām.

Nacionālā būvkompāniju apvienība apliecinājusi, ka jumtu apsekos. Būvnieki pieļauj, ka sūce jumtā radusies tehnoloģiski sarežģītā jumta izolācijas materiāla bojājumu dēļ.

Gaismas pils ekspluatācijā tika nodota pērn 6.jūnijā, bet oficiāli atklāta 29.augustā. Gaismas pils ēkas būvniecības izmaksas bija 163,1 miljons eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu