RTU Inženierzinātņu vidusskola aicina uz iestājpārbaudījumiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Jaunizveidotā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskola aicina uz Atvērto durvju dienu un pieteikties iestājpārbaudījumiem, aģentūrai BNS pavēstīja RTU Komunikācijas nodaļa.

Tā ir Latvijā pirmā vispārējās vidējās izglītības mācību iestāde, kuru izveidojusi universitāte. RTU skolu izveidojusi sadarbībā ar uzņēmumiem «LatRosTrans», «Latvijas Gāze» un «Lattelecom».

Vidusskola aicina 9.klases skolēnus no 1. līdz 17.aprīlim pieteikties iestājpārbaudījumam, kurā pretendentiem būs jāapliecina zināšanas matemātikā, fizikā un ķīmijā. Iestājpārbaudījums notiks 18.aprīlī no plkst. 10 līdz 14 skolas telpās, Rīgā, Kronvalda bulvārī 1. Tam varēs pieteikties, aizpildot pieteikuma anketu skolas mājaslapā ww.izv.lv vai zvanot pa tālruni 67089787.

Savukārt Atvērto durvju diena skolas telpās norisināsies 11.aprīlī no plkst. 11 līdz 15, un tajā interesenti aicināti satikt skolas mācībspēkus, uzzināt par mācību procesu un iestājpārbaudījumiem, plkst.11 un 13 būs iespējams noklausīties informatīvu prezentāciju par skolu, kā arī doties ekskursijā pa skolas telpām.

Inženierzinātņu vidusskola piedāvās apgūt vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu. Pirmajā gadā konkursa kārtībā no skolas budžeta līdzekļiem finansētajās vietās tiks uzņemti 22–25 skolēni 10.klasē, garantējot viņiem arī bezmaksas vietas RTU dienesta viesnīcā.

Papildus vispārējās vidējās izglītības ieguvei skolas audzēkņi varēs baudīt priekšrocības, kuras nepiedāvā citas vidusskolas. Piemēram, skolēniem būs iespēja strādāt RTU laboratorijās un klausīties RTU mācībspēku un nozares vadošo pētnieku vieslekcijas. Skolēni varēs iesaistīties arī citās RTU piedāvātajās aktivitātēs, piemēram, Robotikas, Elektrotehnikas un Elektronikas klubos, RTU mākslinieciskajos kolektīvos un izmantot RTU sporta resursus.

Iestāties skolā bez iestājpārbaudījumiem varēs skolas Atklātās inženierzinātņu olimpiādes godalgoto vietu ieguvēji, kuri svinīgā apbalvošanas pasākumā noskaidroti jau 14.martā, kā arī skolēni, kuriem, beidzot 9.klasi, vērtējumu kopsumma matemātikā, fizikā, ķīmijā un valsts pārbaudījumā matemātikā ir 36 balles vai vairāk, novada matemātikas, fizikas vai ķīmijas olimpiādes uzvarētāji vai vismaz divu 2.vietu ieguvēji, kā arī valsts olimpiādes 1., 2. vai 3.vietu ieguvēji.

Paralēli Inženierzinātņu vidusskolas Atvērto durvju dienai RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā, kā arī citās RTU fakultātēs norisināsies RTU Atvērto durvju diena, piedāvājot interesentiem plašu programmu par pamatstudiju, augstākā līmeņa studiju un tālākizglītības iespējām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu