RD darbiniekam par labākas kapavietas iztirgošanu - piespiedu darbs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa piemērojusi 70 stundas piespiedu darba Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Kapsētu pārvaldes darbiniekam par naudas pieņemšanu saistībā ar labākas kapavietas ierādīšanu, noskaidroja prokuratūrā.

Apsūdzība personai bija celta pēc Krimināllikuma panta par prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu.

Rīgas pašvaldības pakalpojumu portālā publicētā informācija liecina, ka Rīgas pašvaldības kapsētās jaunu kapavietu piešķiršanas maksa svārstās no 352 eiro līdz 583 eiro. Cena atkarīga no kapavietas lieluma un kādas kategorijas kapsētā mirušais tiks glabāts, piemēram, daļēji slēgtajās kapsētās vienvietīgas kapavietas piešķiršanas maksa ir no 352 eiro, savukārt četrvietīga kapavieta izmaksā pat 1058 eiro.

Jau ziņots, ka lietu izmeklēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Pērn jūlijā sāktajā kriminālprocesā iegūtie pierādījumi dod pamatu uzskatīt, ka darbinieks pieprasīja un pieņēma naudu par labākas kapavietas ierādīšanu personas tuviniekam Bolderājas kapos, paziņojumā presei iepriekš norādīja KNAB. Darbinieks pieprasīja 100 eiro, taču saņēma 70 eiro.

Jau ziņots, ka šī nav vienīgā korupcijas lieta Kapsētu pārvaldē. Nesen prokuratūra Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par korupciju apsūdzēts Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Kapsētu pārvaldes priekšnieks Jānis Upītis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu