Straujuma pusgadu dosies pieredzes apmaiņā pie Vācijas kancleres Merkeles

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) vasarā plāno uz pusgadu doties pieredzes apmaiņā pie Vācijas kancleres Angelas Merkeles, atklāja informācijas avots valdības nama trešā stāvā.

Līdz ar to ir pielikts punktu jau vairākus mēnešus ilgām spekulācijām un baumām, ka otrajā pusgadā Latvijā ir gaidāma valdības krišana un premjerministru nomaiņa. Izrādās, ka Straujumas vietā uz laiku tiks iecelts aizstājējs, kamēr pati valdības vadītāja apgūs pieredzi pie vienas no pasaulē ietekmīgākajām politiķēm. Jau pagājušajā gadā pēc tikšanās ar Merkeli Straujuma paudusi apbrīnu par to, cik cienījamu iespaidu Merkele ir radījusi un cik viņa ir liela personība. Straujuma pērn atzina, ka katrs vārds, ko pasaka Vācijas kanclere, ir ar nozīmi.

Nereti publiskajā vidē Straujuma tiek salīdzināta ar Merkeli. Tāpēc pieņemts lēmums, ka Straujuma pusgadu uzturēsies Vācijā, kur pilnveidos valdības vadīšanas prasmes. Tiek pieļauts, ka arī Merkelei no šīs pieredzes apmaiņas būs kādi ieguvumi.

Pagaidām gan nav zināms, kas šo pusgadu varētu stāties premjerministra aizstājēja amatā - koalīcija par to vēl neesot vienojusies.

***Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.***

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu