Latvijas un Igaunijas televīzijas sadarbosies kopīga kanāla izveidē krievu valodā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas un Igaunijas sabiedriskās televīzijas vienojas par sadarbību kopīga krievu valodas kanāla izveidē. «Sarunu rezultātā ir parakstīts «Nodomu protokols», kas, Latvijas valdības pozitīva lēmuma gadījumā, ļaus apvienot abu televīziju intelektuālos un materiālos resursus,» informēja LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Latvijas Televīzijas (LTV) pārstāve Agita Pudulenorādīja, ka LTV valde, tiekoties ar Igaunijas sabiedriskā medija EER valdi, konstatējusi, ka abiem sabiedriskajiem medijiem ne tikai sakrīt redzējums par krievu valodas kanāla mērķiem, uzdevumiem un kanāla zīmola vērtībām, bet ir arī kopīgs redzējums par darāmajiem darbiem, tai skaitā tiem, kuri darāmi kopā, lai mazinātu projekta izmaksas un to veiksmīgi īstenotu. Tikšanās laikā abas puses apmainījās ar informāciju par jau paveikto Latvijā un Igaunijā, kā arī par patreizējo situāciju abās valstīs saistībā ar krievu valodas kanāla izveidi.

Tiek uzsvērts, ka gadījumā, ja iecerētā krievu valodas kanāla izveide valstiskā līmenī tiks akceptēta un process tiks uzticēts LTV, Latvijas un Igaunijas sabiedriskie mediji ir gatavi jau tuvākajā laikā uzsākt darbu pie Latvijas un Igaunijas kopīgā kanāla zīmola izstrādes, mārketinga stratēģijas plānošanas un kopīga kanāla dizaina izveides. «Esam gandarīti, ka vienojāmies arī par tādiem abām valstīm būtiskiem jautājumiem, kā satura ražošana un iepirkšana, kā arī darbinieku profesionālā apmācība,» pauda Belte.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome 19.marta sēdē pieņēma lēmumu par LTV trešās programmas krievu valodā izveidi. Savukārt 2014.gada decembrī Igaunijas valdība nolēma no valsts budžeta piešķirt līdzekļus Sabiedriskās raidorganizācijas ERR telekanālam, kas raidīs krievu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu