Ādažos Latvijas drošības stiprināšanai ierodas ap 140 ASV karavīru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Turpinot operāciju «Atlantic Resolve», Ādažu bāzē ieradušies vairāk nekā 140 ASV karavīri, liecina informācija Aizsardzības ministrijas izveidotajā portālā «sargs.lv».

Šī ir nākamā ASV karavīru rotācija. Karavīri turpmākos trīs mēnešus trenēsies kopā ar Nacionālo bruņoto spēku karavīriem.

ASV 3.kājnieku divīzijas karavīri, kuri ieradušies no Džordžijas, un 173.kājnieku brigādes karavīri no Vinčencas Itālijā nomainījuši Vācijā izvietotā 2.kavalērijas pulka karavīrus, kas trīs mēnešus uzturējās Ādažu bāzē, piedaloties gan kopējās nodarbībās, gan arī Latvijas vadītajā starptautiskajā vingrinājumā «Operation Summer Shield».

LETA jau ziņoja, ka 9.martā uz Latviju tika atvesta 3.kājnieku divīzijas 1.bruņotās brigādes kaujas grupas militārā tehnika - seši tanki M1A2 «Abrams» un sešas bruņumašīnas M2A3 «Bradley», ar kurām ASV karavīri piedalīsies treniņos un mācībās, tostarp starptautiskajās mācībās «Saber Strike 2015», kas norisināsies Baltijas valstīs jūnijā.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas pērn pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV sāka operāciju «Atlantic Resolve» - tā ir mācību operācija Baltijas valstīs un Polijā. Tās mērķis ir apliecināt Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas iedzīvotājiem, ka alianse viņus aizstāvēs.

ASV bija pirmā valsts, kura, saasinoties notikumiem Ukrainā, pērn pavasarī uz Latviju nosūtīja desantniekus, kurus oktobra sākumā nomainīja ASV smagās bruņutehnikas 150 karavīru lielā rota ar pieciem tankiem «Abrams» un 12 bruņotām kaujas mašīnām «Bradley».

Šogad janvārī iepriekšminēto rotu nomainīja 170 ASV karavīri un 50 militārās tehnikas vienības, tostarp 17 dažādas modifikācijas bruņotas kaujas mašīnas «Stryker».

ASV spēki uzturas Ādažu bāzē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu