Avārijā iesaistīto Aizkraukles prokurori soda par automašīnas vadītāja neizpaušanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Martā satiksmes negadījumā iesaistītajai Aizkraukles prokurorei noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par viņas automašīnas faktiskā vadītāja neizpaušanu policijai.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka saistībā ar 25.martā Aizkraukles pagastā notikušo satiksmes negadījumu Aizkraukles prokurorei VP noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 149.4.panta 9.daļas - par ziņu nesniegšanu par transportlīdzekļa tiesisko lietotāju.

Tāds lēmums pieņemts, jo vadītāja neizpaušana kavē negadījuma apstākļu noskaidrošanu administratīvajā lietvedībā, kura par šo negadījumu turpinās. Policija arī aicinājusi vietējo iedzīvotāju vidū atsaukties negadījuma aculieciniekus. Negadījuma apstākļus noskaidro VP Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknis. Sīkāku informāciju VP pagaidām nesniedz.

Saskaņā ar minēto LAPK pantu, par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu transportlīdzekļa īpašniekam (valdītājam, turētājam) - fiziskajai vai juridiskajai personai - no četrdesmit līdz simt četrdesmit eiro.

Latvijas Republikas Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka informēja, ka patlaban VP turpinās administratīvās lietvedības process un policija veic pārbaudi. Tikai, kad būs zināmi policijas pārbaudes rezultāti, atkarībā no tiem tiks lemts par tālāko rīcību.

Kā ziņots, trešdien, 25.martā, ap plkst.20 notika satiksmes negadījums Aizkraukles pagastā, Kalna ielā, kurā bija iesaistīti divi transportlīdzekļi - «Mazda» un «Honda». Viena no automašīnām pieder vietējai prokurorei, un tajā atradās arī policists, bet abi braucēji atteicās no alkohola pārbaudes.

Viens no sadursmē iekļuvušajiem transportlīdzekļiem pieder Aizkraukles prokuratūras prokurorei. Negadījuma brīdī šajā transportlīdzeklī bija gan prokurore, gan VP Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas darbinieks, iepriekš informēja Sietniece.

Abas amatpersonas tika nogādātas ārstniecības iestādē alkohola lietošanas fakta noteikšanai. Tā kā šīs amatpersonas atteicās no alkohola pārbaudes ārstniecības iestādē, materiāls par policijas darbinieka rīcību izvērtēšanai tiks nosūtīts Valsts policijas iekšējās drošības birojam, bet informācija par prokurores rīcību tiks nodota Ģenerālprokuratūrai, informēja Sietniece.

Par notikušo ceļu satiksmes negadījumu ir sākta administratīvā lietvedība. Ceļu satiksmes negadījumā cietuši abi transportlīdzekļi. Abas amatpersonas automašīnā bijušas ārpus darba laika, un policijas darbinieks nebija tērpies dienesta formastērpā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu