Seile: mācību gada pagarināšana un 11 klašu iespēja netiek apsvērta

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mācību gada pagarināšanas iespēja netiek apsvērta, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Viņa uzsvēra, ka ministrijas mērķis ir izveidot tādu mācību programmu, kas veicinātu skolēnu konkurētspēju, skolu beidzot.

Atbilstoši viņas teiktajam, tas varētu nozīmēt arī mācību procesa sadalījuma maiņu, taču vismaz pašreiz mācību gada pagarināšana nav paredzēta.

Ar ieceri pagarināt mācību gadu skolēniem klajā nākusi Veselības ministrija, piedāvājot uz tā rēķina ieviest veselības mācību skolās.

Ideja par 11 klašu izglītību netiek apsvērta, sacīja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Ministre norādīja, ka viņai ir bijušas sarunas ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu sarunas par to, ka vidusskolas beidzējiem jābūt sasniegušiem 18, nevis 19 gadu vecumu, taču nav bijušas idejas par pāreju uz 11 klašu sistēmu.

«Līdz 2018.gadam varētu tikt atrisināts, kādā vecumā bērnam jāuzsāk obligātā skološanās. Šobrīd tie ir septiņi, gadi, bet varētu būt runa par sešiem gadiem,» sacīja Seile.

Iecere pāriet uz 11 klašu izglītības sistēmu Latvijā apspriesta jau vairākkārt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu