Bērziņš šonedēļ zinās, vai gribēs atkal kandidēt uz Valsts prezidenta amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš savu lēmumu saistībā ar atkārtotu kandidēšanu otrajam Valsts prezidenta amata termiņam paziņos nedēļas izskaņā, apliecināja prezidenta preses padomniece Līga Krapāne.

Krapāne norādīja, ka prezidents savu lēmumu grasās paziņot nedēļas izskaņā, kas neizslēdz iespēju, ka tas varētu notikt piektdien, 10.aprīlī. Viņa gan norādīja, ka lēmums netiks paziņots prezidenta gaidāmās vizītes laikā Bauskā, kur Bērziņam paredzētas tikšanās ar novada iedzīvotājiem, domes deputātiem un vairākiem iestāžu vadītājiem.

Jau ziņots, ka koalīcijas partijas sākušas sarunas ar mērķi vienoties par viena kandidāta izvirzīšanu Valsts prezidenta amatam. Valdību veidojošās partijas nolēmušas arī tikties ar sabiedrības pārstāvjiem, lai uzklausītu iedzīvotāju uzskatus šajā jautājumā.

Pašlaik oficiāli savu nostāju par kandidātiem formulējusi vien ZZS, norādot, ka atbalstīs Bērziņu, ja viņš atkārtoti kandidēs, kā arī opozīcijas politiskais spēks Latvijas Reģionu apvienība, šim amatam izvirzot savu līderi Mārtiņu Bondaru. Citas partijas savus kandidātus oficiāli nav nosaukušas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu