Suns saplosa kaķi. Veic ekspertīzes, vai un kā sodīt saimnieku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no sociālajiem tīkliem

Sociālajos tīklos tiek izplatītas ziņas, ka Iļģuciemā, Ūdens ielā 11, 24. martā saimnieka klātbūtnē Stafordšīras terjers saplosījis kaķi. Aculiecinieks iemūžinājis abus vaininiekus – saimnieku un suni. Par kaķa saplosīšanu tiek veiktas pārbaudes, vai sodīt suņa saimnieku.

Aculiecinieks vērsies policijā, un suņa saimniekam sākta administratīvā lieta.

Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins TVNET skaidro: «Kriminālprocess tiek sākts, ja saimnieka suns uzbrūk cilvēkam. Likumā noteikts: ja suns cilvēkam nodarījis nelielus miesas bojājumus, suņa saimniekam piespriež īslaicīgu brīvības atņemšanu vai naudas sodu, vai piespiedu darbu. Savukārt, ja nodarīti smagi miesas bojājumi vai gadījums beidzies letāli, tiek piemērota brīvības atņemšana līdz trim gadiem.»

Tomēr, ja suns saplosa kādu dzīvnieku vai tam uzbrūk, saimniekam piespriež administratīvo pārkāpumu - naudas sodu no 7 līdz 350 eiro. Bet, ja sodītā suns atkārto pārkāpumu, sods dubultojas līdz 700 eiro.

Foto: no sociālajiem tīkliem

Pērn sākti 78 kriminālprocesi par suņu uzbrukumiem.

Tikmēr Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāvis Lauris Kudiņš apstiprina, ka šāds gadījums noticis: suns saplosīja kaķi Ūdens ielā 11. Policija notikuma vietā ieradās četru minūšu laikā.

Pēc suņa saimnieka stāstītā, skrienot suns bija pie pavadas. Tomēr, ieraugot kaķi, nezināmu iemeslu dēļ suns tam uzbruka.

Tomēr aculiecinieki piemin, ka suņa saimnieks pēc incidenta viņiem teicis, ka kaķu saplosīšana ir viņa suņa ikdienas prakse.

RPP pieļauj, ka šī situācija varētu būt nelaimes gadījums. Lai to atrisinātu, dokumentācija iesniegta Pārtikas veterinārajam dienestam (PVD), lai konstatētu, vai suns uzskatāms par agresīvu. Pēc ekspertīžu veikšanas tiks noteikts, kādu sodu, ja tāds būs nepieciešams, suņa saimniekam piespriest.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu