Būs kampaņa «Cel trauksmi», mudinot neklusēt par prettiesisku rīcību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nevalstiskā organizācija «Delna» uzsāks kampaņu «Cel trauksmi!», kuras mērķis ir informēt par to, ko nozīmē celt trauksmi, kas ir trauksmes cēlējs, kā celt trauksmi, sevi aizsargājot, mudinot sabiedrību neklusēt, kļūstot par korupcijas vai kādu citu prettiesisku rīcību lieciniekiem vai upuriem, informēja organizācijā.

Preses konference par kampaņu notiks pirmdien, 20.aprīlī, plkst.11 Rīgas Centrālajā stacijā, 1.stāva centrālajā telpā.

Preses konferencē piedalīsies «Delnas» direktors Gundars Jankovs, «Delnas» projektu vadītāja Gita Lazdāne, kas iepazīstinās ar trauksmes cēlēju tiesisko aizsardzību Latvijā, salīdzinot ar citām Eiropas Savienības valstīm un par to, kādi ir nākamie plānotie soļi Latvijā, attiecībā uz trauksmes cēlēju aizsardzības uzlabošanu, kā arī improvizācijas teātris «Improvide» demonstrēs piemērus par kuriem ir jāceļ trauksme.

Kampaņas ietvaros ir izveidota lapa «www.celtrauksmi.lv», kur atrodama informācija trauksmes cēlējam, tāpat organizācija arī turpina sniegt bezmaksas juridisko palīdzību trauksmes cēlējiem.

Organizācija norāda, ka Latvija ir viena no tām pasaules un viena no tām sešpadsmit Eiropas Savienības valstīm, kurās tas nav nodefinēts un pastāv vien daļēja tiesiskā aizsardzība trauksmes cēlējiem. «Delna» iestājas par to, lai Latvijā būtu atsevišķs likums, kas aizsargātu trauksmes cēlējus.

Starptautiski trauksmes celšanu saprot kā informācijas atklāšanu par tādiem iespējamiem tiesību normu un ētikas principu pārkāpumiem institūcijās un valsts, pašvaldību vai privātos uzņēmumos, kas nodara kaitējumu kādai sabiedrības grupai vai sabiedrībai kopumā.

Biedrība «Sabiedrība par atklātību – Delna» ir sabiedriskā labuma biedrība, kuras darbības mērķis ir veicināt demokrātiskas sabiedrības veidošanos, sekmējot informācijas atklātību un korupcijas novēršanu. Biedrība izveidota 1998.gada augustā kā starptautiskās pretkorupcijas organizācijas «Transparency International» Latvijas nodaļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu