DP lūdz sākt kriminālvajāšanu par aicinājumu likvidēt Latvijas neatkarību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Drošības policija (DP) lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret kādu Latvijas iedzīvotāju saistībā ar interneta vietnē «www.avaaz.org» publicēto petīciju, kurā pausts aicinājums parakstīties par Latvijas pievienošanos Krievijai, informēja DP.

DP pagaidām neatklāj, kas ir aizdomās turētais, taču apliecināja, ka

viņš nav viens no sabiedrībā zināmajiem Krievijas tautiešu politikas atbalstītājiem Latvijā.

Šis kriminālprocess tika sākts 2014.gada 17.martā. Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā tika identificēta persona, kura publicēja minēto petīciju un nopratināšanas laikā arī atzina šo faktu. Vienlaikus eksperti secināja, ka petīcijas autors apzinās savas darbības kaitīgās sekas un tās teksts ir kvalificējams kā publisks aicinājums likvidēt Latvijas valstisko neatkarību ar nolūku iekļaut Latviju citas valsts, proti, Krievijas, sastāvā.

Lieta nodota Rīgas tiesu apgabala prokuratūrai.

Aicinājumu pozicionē kā joku

Jau ziņots, ka petīcija ASV reģistrētajā tīmekļa vietnē «www.avaaz.org» tika ievietota pērn martā. Tā autori gan pēdējā rindkopā pauduši, ka šim uzsaukumam nav nekādas nozīmes un tas vērtējams kā joks. Tomēr petīcija bija aktīva, un kopš pagājušā gada 8.marta tai paudušas atbalstu 6525 personas.

DP šogad 25.februārī aizturēja Latvijas iedzīvotāju, kā arī veica kratīšanu piecos objektos, kur tika izņemta datortehnika un elektroniskie datu nesēji.

Aizturētā persona tika identificēta, neraugoties uz to, ka savas aktivitātes izvērsa ārpus Latvijas reģistrētā tīmekļa vietnē.

Petīciju portālā ievietojis kāds Maksims no Latvijas, kurš rakstījis - ja Latvija atkal nokļūs Krievijas sastāvā, tad pavēršoties milzīgas attīstības perspektīvas, kas būšot «daudz lielākas» nekā pašreiz Eiropas Savienībā. Algu, pensiju un pabalstu līmenis kļūs dzīvošanai daudz labvēlīgāks, solījis petīcijas autors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu