Ēkai Rīgā, Alberta ielā, nobrukusi daļa no balkona

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Ēkai Alberta ielā 6, Rīgā, nobrukusi daļa no balkona, aģentūra BNS noskaidroja Rīgas domes (RD) Vidi degradējošu būvju komisijas sēdē.

Ēkas balkonam abos stūros bijušas dekoratīvas kolonnas, un viena no tām otrdienas rītā nobrukusi un sašķīdusi.

Būvinženieris Leonards Dubkevičs komisijai pavēstīja, ka, apskatot fasādi tuvāk, var redzēt, ka arī ēkas fasādes detaļas sen nav krāsotas, tāpēc mitrums iekļūst konstrukcijā. Ēkas stāvoklis ir bīstams un zaļais siets nevar nodrošināt arī jaunus nobrukumus.

«Apmetums un pati masa ir saplaisājusi, tāds nobrukums var notikt jebkurā brīdī atkal. Siets ir krātuve gružiem un drazām, viena daļa jau ir nokritusi un karājas sietā, nedaudz zaudējot noturību, nokritīs atkal,» skaidroja Dubkevičs.

Komisija piektdien klasificēja ēku kā B kategorijas jeb vidi degradējošu ēku. Tāpat īpašumam piemērota paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa likme.

Komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs pavēstīja, ka, atbraucot apsekot vietu, nobrukumu esot fotografējuši tūristi.

Pašlaik pašvaldības policija teritoriju norobežojusi ar sarkanu lenti, taču būtu nepieciešams ierīkot arī drošu žogu un aizsargjumtu, norādīja Burovs.

Ēka kopš 1998.gada pieder igauņu privātpersonai Janai Tūlai (Jana Tool). Komisija ir centusies ar viņu sazināties, taču Tūla saņemtos norādījumus ignorē.

Burovs pavēstīja, ka viņa arī ir kopīpašniece īpašumam Marijas ielā 6, kas arī ir kritiskā stāvoklī, tāpēc par šīs ēkas sakārtošanu var aizbildināties ar to, ka daļa atbildības ir jāuzņemas arī otram īpašniekam. Taču ēkai Alberta ielā viņa ir vienīgā īpašniece, tāpēc par ēkas sakārtošanu atbildīga ir tikai Tūla.

Jau vēstīts, ka piektdien RD Vidi degradējošu būvju komisija izskatīja 12 jautājumus par vidi degradējošo būvju kategoriju noteikšanu vai paaugstinātā nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu.

Līga Pētersone, +371 67088603, zinas@bns.lv

Iepriekšējā | Nākamā Rādīt kā:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu