Stradiņa slimnīcas būvniekiem € 1350 sods par patvaļīgu būvniecību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par patvaļīgu plaisu aizpildīšanu būvniecības aizlieguma laikā Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas būvniekiem piemērots administratīvais sods 1350 eiro apmērā, pastāstīja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Būvvaldes speciālisti, veicot apsekošanu, 13.martā slimnīcas objekta 1.blokā konstatēja patvaļīgu plaisu aizpildīšanu pārseguma nesošo siju un sienas savienojuma mezglā. Kā skaidroja būvvaldē, minētās plaisas konstatētas arī iepriekšējās apsekošanās, šajā gadījumā būvnieki izvēlējušies tās patvaļīgi aizpildīt bez saskaņošanas ar būvvaldi, šādi neievērojot attiecīgo procedūru.

Kā ziņots, objektā konstatēto deformāciju dēļ kopš 11.februāra Rīgas pilsētas būvvalde apturējusi Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecību. Pašlaik būvvalde atļāvusi sākt defektu novēršanas darbus divos jaunbūves blokos - 6.blokā un energoblokā.

Savukārt, lai sāktu slimnīcas A korpusa jaunbūves 1. un 2.bloka defektu novēršanas darbus, būvniekam Rīgas pilsētas būvvaldē nepieciešams iesniegt autoruzraudzības kārtībā izstrādātus, neatkarīga eksperta risinājumus SIA «CMB» ekspertīzē konstatētajiem un būvvaldes atzinumā norādītajiem būves nesošo konstrukciju defektiem, kā arī šo risinājumu darbu veikšanas projektus.

Tikai pēc konstatēto defektu novēršanas būvdarbu fiziskas pārbaudes dabā, kā arī to atbilstības darbu veikšanas projektiem un izpilddokumentācijas izvērtēšanas, kas ļautu būvvaldei pārliecināties par veikto būvdarbu kvalitāti un atbilstību autora paredzētajiem defektu novēršanas tehniskajiem risinājumiem, būvvalde varētu lemt par atļauju atsākt būvdarbus slimnīcā.

Pilnsabiedrība SBRE nesniedz komentārus par plānoto darbu grafiku, kā arī par termiņiem, kad būvvaldē varētu tikt iesniegti risinājumi nesošo konstrukciju defektu novēršanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu