Rīgā aizturēta jauniete par sevišķi bīstamas narkotikas realizāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijas (VP) Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) aprīlī aizturējusi jaunieti par sevišķi bīstamas narkotikas realizāciju, aģentūru LETA informēja VP.

Policija bija ieguvusi informāciju par kādu sievieti, kura nodarbojas ar narkotiku tirdzniecību. Pārbaudot šo informāciju un veicot tālāko izmeklēšanu, aprīļa sākumā izdevās aizturēt 1990.gadā dzimušu sievieti.

Kratīšanā sievietes automašīnā tika atrasti kopumā desmit grami sevišķi bīstamās narkotiskās vielas karfentanila sajaukuma ar heroīnu. Narkotikas bija paredzētas realizācijai Latvijas teritorijā.

Pie sievietes atrastais bīstamās narkotiskās vielas daudzums ir uzskatāms par īpaši lielu. Tas desmit reižu pārsniedz likumā noteikto apmēru.

Lietā turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu pie sievietes atrastās narkotiskās vielas izplatības kanālus.

Karfentanils ir sevišķi bīstama narkotiskā viela, kuras iedarbība uz cilvēka organismu sākas jau no pavisam neliela daudzuma - viena mikrograma. Īpaši bīstams karfentanils ir arī tādēļ, ka šīs vielas iedarbība ir lēnāka nekā citām narkotiskajām vielām, tādēļ lietotāji bieži vien strauji palielina dozu, kā rezultātā labākajā gadījumā gūst neatgriezeniskus veselības traucējumus, bet visbiežāk mirst no pārdozēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu