Valsts kancelejas darbinieki jūtas aizskarti ar pārmetumiem par informācijas nopludināšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts kancelejas struktūrvienību vadītāji šodien izplatījuši atklātu vēstuli Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai, kurā noraida publiski izskanējušos nepatiesos apgalvojumus par iestādes darbinieku it kā vairākkārt nopludināto klasificēto informāciju.

Tāpat Valsts kancelejas darbinieki aicina turpmāk neizplatīt populistiskus un nepierādītus argumentus, turklāt tos attiecinot uz iestādi kopumā un visiem tās darbiniekiem, jo nepierādīti apgalvojumi par normatīvo aktu pārkāpumiem negatīvi ietekmē ne tikai vienas iestādes - Valsts kancelejas tēlu sabiedrības acīs, bet arī grauj valsts civildienesta, valsts iestāžu un ierēdniecības prestižu kopumā, mazinot sabiedrības spēju un vēlmi uzticēties gan ierēdniecībai, gan politiskajai varai.

Valsts kancelejas darbinieki iestājas par atklātu, uz pierādījumiem balstītu, sabiedrībai pārskatāmu, saprotamu, motivētu un loģisku procesa īstenošanu vainīgo saukšanai pie atbildības klasificētas informācijas nopludināšanas gadījumos gan Valsts kancelejā, gan jebkurā citā valsts pārvaldes iestādē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu