DP: ir pāragri spriest par provokāciju izpausmēm 9.maijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle/LETA

Ņemot vērā, ka līdz 9.maija pasākumiem ir atlikušas vēl trīs nedēļas, patlaban ir pāragri spriest par konkrētām provokāciju izpausmēm un to radītajiem riskiem, norāda Drošības policija (DP). Tajā pašā laikā DP rīcībā esošā informācija liecina, ka provokāciju iespēju 9.maija pasākumu laikā nevar izslēgt.

Rīgas pašvaldībā saņemti vairāki pieteikumi pasākumiem 9.maijā.

8.maijā un 9.maijā no plkst.9 līdz 21 pasākumus Uzvaras parkā pieteikusi biedrība «9.maijs.lv». 8.maijā viņi pieteikuši publisku pasākumu Otrā pasaules kara upuru piemiņai, bet 9.maijā - svinības par godu nacisma sagrāvei.

Biedrības pasākums ir pieteikts likumā noteiktajā kārtībā un pašlaik ir saskaņošanas procesā.

Savukārt 9.maijā no plkst.00 līdz 24 sapulci pie Uzvaras pieminekļa pieteikusi privātpersona Kristaps Kašs. Pieteicējs norādījis, ka šajā laikā plāno izstādi, kuras laikā skaidros, ko «patiesībā nozīmē 1945.gada 9.maijs».

Arī «Latvijas Antinacistiskās komitejas» pārstāvis Aleksejs Šaripovs Rīgas domē pieteicis sapulci un gājienu 9.maijā Otrajā pasaules karā kritušo upuru piemiņai.

Gājiens pieteikts no plkst.13 līdz 14. Plānots, ka pasākumā piedalīsies ap 100 cilvēku. Viņi paredzējuši doties gājienā no pieminekļa 1905.gada cīnītājiem 11.novembra krastmalā uz Uzvaras parku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu