Vācija un Latvija vienojas sadarboties plašsaziņas līdzekļu stiprināšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) un Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers šodien vienojušies par nepieciešamību stiprināt neatkarīgus, objektīvus un profesionālus plašsaziņas līdzekļus.

Kā šodien preses konferencē norādīja abi ministri, sadarbības mērķis ir uzlabot plašsaziņas līdzekļu un atsevišķu žurnālistu, tostarp mazākumtautību, profesionālās prasmes. Saistībā ar to plānotas gan atbalsta programmas žurnālistiem, gan stipendiju programmas studentiem ar Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienesta starpniecību.

Tāpat mērķis ir nodrošināt pievilcīgu un profesionālu mediju saturu. Tas nozīmē palielināt Latvijas plašsaziņas līdzekļu, kas raida gan latviešu, gan krievu valodā, spēju nodrošināt neatkarīgu un profesionālu darbību.

Šteinmeiers uzsvēra, ka Vācija «ļoti labi apzinās», ka tieši Latvijā un Baltijā pastāv īpaši lielas raizes par ģeopolitisko situāciju. Viņš uzsvēra, ka ir svarīgi risināt jautājumus par to, kā attiekties pret jaunām dezinformācijas un propagandas formām, kas parādījās Ukrainas krīzes laikā Krievijas izpildījumā.

«Mēs kā demokrātiskas valstis nevaram atbildēt ar pretpropagandu. Mums jābūt brīvai žurnālistikai un daudzpusējam piedāvājumam,» sacīja Šteinmeiers.

Tāpat paredzēts stiprināt pilsonisko sabiedrību, kā arī veicināt sadarbību izglītībā un jaunatnes apmaiņas pasākumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu