Saeimas spīkere: iespējams, ārlietu ministrs pauda izteikumus par tikumību sev smagā dienā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iespējams tad, kad ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs («Vienotība») pauda nepārdomātus izteikumus saistībā ar Nacionālo apvienību (NA) un tikumību skolās, viņam bija smaga diena, intervijā aģentūrai BNS pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

«Regulāri tiekoties ar Rinkēviča kungu, es novērtēju, cik daudz viņš strādā. Mums kopumā ir labs ārlietu ministrs. Bet, iespējams, diena, kad Rinkēviča kungs nāca klajā ar nepārdomātiem un savādiem paziņojumiem, viņam bijusi smaga diena,» viņa sacīja.

Mūrniece piebilda, ka «šādi izteikumi kaitē politiķu savstarpējai uzticībai un sabiedrībā rada nepareizu priekšstatu par koalīcijā notiekošo. Es gribētu cerēt, ka Rinkēviča kungs pats to ir sapratis».

Rinkēvičs savā «Twitter» kontā iepriekš rakstīja: «Mani neizbrīna SC&NA kopošanās par tikumību, jo viņu mērķis nav brīva LV, bet totalitāra valsts, kuru pēc tam var nodot Kremlim.»

Saeimas izglītības komisijas vairākums ir atbalstījis priekšlikumu, ka «izglītības sistēma nodrošina izglītojamā tikumisko audzināšanu, kas atbilst Latvijas Republikas Satversmē ietvertajām un aizsargātajām vērtībām, īpaši tādām kā laulība un ģimene. Izglītības iestādēs ir aizliegta tādu mācību līdzekļu un citu materiālu izmantošana vai izplatīšana, kuri var negatīvi ietekmēt izglītojamā tikumisko attīstību».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu