Zaļā partija ZZS prezidenta amatam varētu virzīt Vējoni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Zaļā partija (LZP) citām Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošajām partijām kā savu kandidātu varētu virzīt partijas līdzpriekšsēdētāju aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, noskaidroja aģentūra BNS.

Zaļās partijas kongresā sestdien Vējonis minēja, ka LZP ir gatava uzņemties gan Ministru prezidenta, gan arī Valsts prezidenta amatu.

Savukārt otrs LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks pauda atzinīgus vārdus par Vējoni un pēc ministra runas partijas biedriem sacīja: «Vai jūs domājat, ka mums nav savs prezidenta kandidāts?». Viņš akcentēja, ka tuvākajās dienās ZZS ir jāvienojas par precīzu nostāju, izvirzot kandidātu Valsts prezidenta amatam.

Kongress norisinās pacilātā gaisotnē. Partijas līderi vērš uzmanību uz to, ka LZP jākļūst aktīvākai, jāuzņemas lielāka atbildība gan ZZS, gan koalīcijā.

Neatklāj, vai būtu gatavs kandidēt

Vējonis sarunā ar aģentūru BNS nekomentēja, vai ir gatavs kandidēt prezidenta amatam. Viņš norādīja, ka vispirms lēmums jāpieņem LZP valdei. Aģentūra BNS noskaidroja, ka ZZS valdes sēdē apspriedīs trīs kandidātus, kurus būs izvirzījušas partiju savienībā ietilpstošās partijas.

Jau vēstīts, ka Zaļā partija sestdien pulcējas kongresā, kas notiek Latvijas Kara muzejā Rīgā. Partija varētu lemt arī par savu kandidātu Valsts prezidenta amatam, ko piedāvātu apspriešanai pārējām ZZS ietilpstošajām partijām.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pavēstījis, ka ZZS nāks klajā ar savu Valsts prezidenta amata kandidātu. Latvijas Zemnieku savienības valdes sēdē ceturtdien kā prezidenta amata kandidāti izskanējuši Jānis Dūklavs, Uldis Augulis un Jelgavas mērs Andris Rāviņš, iepriekš vēstīja LTV raidījums «Panorāma».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu