Vējonis: Zaļajai partijai jākļūst par līderi, no tās var nākt premjers un prezidents

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Zaļajai partijai (LZP) ir jākļūst par līderiem, un no tās var nākt gan Ministru prezidents, gan Valsts prezidents, sestdien LZP kongresā teica partijas līdzpriekšsēdētājs aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

LZP ietilpst Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sastāvā.

Vējonis savā uzrunā partijas biedriem uzsvēra, ka LZP ir pierādījusi, ka tā ir varas partija, kas var vadīt valdību un valsti. «Mēs neesam nekādi mazākie brāļi ne koalīcijā, ne Zaļo un zemnieku savienībā. Mums ir jākļūst par līderiem,» viņš sacīja.

Partijas līdzpriekšsēdētājs mudināja biedriem kļūt ambiciozākiem, jo LZP esot ieguvusi «pamatīgu rūdījumu», esot Saeimas opozīcijā, kā arī ārpus parlamenta sastāva. «Mēs esam pārāk pieticīgi, nav jābaidās pieteikt ambīcijas,» akcentēja politiķis.

Viņš norādīja, ka LZP nepieciešams formulēt zaļo redzējumu un mērķi, kā arī smagi strādāt, lai to sasniegtu.

Jau vēstīts, ka Zaļā partija sestdien pulcējas kongresā, kas notiek Latvijas Kara muzejā Rīgā. Partija varētu lemt arī par savu kandidātu Valsts prezidenta amatam, ko piedāvātu apspriešanai pārējām ZZS ietilpstošajām partijām.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pavēstījis, ka ZZS nāks klajā ar savu Valsts prezidenta amata kandidātu. Latvijas Zemnieku savienības valdes sēdē ceturtdien kā prezidenta amata kandidāti izskanējuši Jānis Dūklavs, Uldis Augulis un Jelgavas mērs Andris Rāviņš, iepriekš vēstīja LTV raidījums «Panorāma».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu