Gandrīz 800 cilvēki akcijā «mansprezidents» iesūtījuši savus kandidātus Valsts prezidenta amatam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Portāla «manabalss.lv» līdzdalības kustības «mansprezidents.lv» pirmajā kārtā saņemtas teju 800 iedzīvotāju vēstules, kurās izvirzīti vairāki Valsts prezidenta amata kandidāti, pastāstīja akcijas pārstāve Madara Peipiņa.

Aktivitāte ir bijusi laba, un patlaban jau ir manāmi vairāki izteikti līderi, kuri visbiežāk minēti iedzīvotāju vēstulēs.

«Patlaban ir četri ļoti, ļoti izteikti līderi,» norādīja Peipiņa, tomēr patlaban šo personu vārdi atklāti netiek. Tas tiks darīt pirmdien, 20.aprīlī, kad tiks sākta līdzdalības kustības otrā kārta - atklātais iedzīvotāju balsojums par tiem Valsts prezidenta amata kandidātiem, kuriem atbalstu pauduši Saeimas deputāti, un par kuriem būs saņemti visvairāk iedzīvotāju ieteikumu. Balsojuma aktuālie rezultāti būs redzami katru dienu.

LETA jau ziņoja, ka, iestājoties par Valsts prezidenta amata kandidātu laicīgu izvirzīšanu, kas ļautu sabiedrībai ar tiem pienācīgi iepazīties, kā arī aicinot deputātus rūpēties par valsts augstākās amatpersonas saprotamāku izvēli, portāls «manabalss.lv» sācis līdzdalības kustības «mansprezidents.lv» pirmo kārtu, kurā iedzīvotāji tika aicināti pieteikt savus prezidenta kandidātus.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš nekandidēs otrajam Valsts prezidenta amata termiņam.

Šī ir pirmā reize atjaunotās Latvijas vēsturē, kad prezidents labprātīgi izvēlas nekandidēt otrajam amata termiņam.

Divus prezidenta pilnvaru termiņus pēc kārtas šajā amatā nav pavadījis tikai Valdis Zatlers (RP), kuru publiski solīja atbalstīt, taču nepārvēlēja 10.Saeimas deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu